Technologie en Zorg Academie Drenthe is van start gegaan

Assen – De Technologie en Zorg Academie (TZA) Drenthe gaat vandaag formeel van start. Binnen de TZA Drenthe werken 20 partijen samen om ervoor te zorgen dat technologie in de zorg zó gebruikt wordt dat de werkdruk van medewerkers in de zorg vermindert, mensen met een zorgvraag zo zelfstandig en prettig mogelijk kunnen leven en dat meer zorg met minder medewerkers kan worden geleverd. De samenwerkingspartners zijn scholen voor mbo en hbo, instellingen voor zorg, welzijn en wonen en gemeenten in Drenthe.

De TZA komt voort uit het practoraat Zorg en Sensortechnologie. Dit practoraat is in 2017 opgericht met als doel om studenten onderzoek te laten doen naar het gebruik van zorgtechnologie. Binnen het practoraat werkten Drenthe College, de gemeente Assen, Hanzehogeschool en zorg- en welzijnsinstellingen samen. Het practoraat is nu onderdeel van de TZA waar naast onderzoek ook veel aandacht is voor (bij-)scholing, experimenteren met zorgtechnologie en voor uitwisseling van kennis en ervaring. Want natuurlijk moeten niet alleen studenten, maar ook mensen die al in de zorg werken, leren omgaan met nieuwe technologie.

Samenwerkingsverband

Enige tijd geleden kwamen de Drentse partijen in contact met de Technologie en Zorg Academie in Twente. De TZA Twente is een samenwerkingsverband dat door middel van het geven van trainingen, het uitlenen van materialen en een kenniskring van technologie-experts een effectieve manier heeft gevonden om het gebruik van technologie in de zorg te verbeteren.

Drenthe College heeft met een aantal partners van het practoraat besloten om de Technologie en Zorg Academie in Drenthe te introduceren.  Naast Drenthe College nemen ook de Hanzehogeschool, NHL Stenden, Noorderpoort en Alfa-college deel, evenals de gemeenten Assen en Emmen en vele instellingen voor zorg, welzijn en wonen, namelijk het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Cosis, Visio, Vanboeijen, Interzorg, Zorggroep Drenthe, Woonzorgcentrum De Westerkim, Derkshoes, ZZWD, Icare, NNCZ, Accolade Zorg en woningcoöperatie Actium.

 

Het bericht Technologie en Zorg Academie Drenthe is van start gegaan verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!