Nieuw wijkplatform De Koeberg is gestart

Meppel – Sinds april is voor de wijken Koedijkslanden en Berggierslanden een nieuw wijkplatform actief. Op 10 mei is door de betrokken organisaties en de inwoners stilgestaan bij de officiële start van dit orgaan voor, door en met inwoners. Wijkservicepunt De Koeberg is de verbinding tussen de wijkbewoners en de coöperatie die eind vorig jaar werd opgericht.

Wijkservicepunt De Koeberg is al sinds juni 2016 gesitueerd op de begane grond van een complex aan de A. van Ostadestraat. Wijkbewoners kunnen er terecht met vragen op het gebied van welzijn, wonen en zorg. Er vinden veel wijkactiviteiten plaats, waar wijkbewoners elkaar ontmoeten, hun talenten inzetten en initiatieven ontstaan.

Start wijkplatform op 10 mei.

Leefbaarheid

Het wijkplatform wil inwoners nog meer betrekken bij De Koeberg en andersom. Alles om de betrokkenheid en de leefbaarheid in de wijk te bevorderen. De onlangs opgerichte wijkcoöperatie heeft als doel samenwerking, participatie in de wijk optimaal te bevorderen en te faciliteren. Zij doet dit door een goed beheer en exploitatieopzet van het wijkservicepunt. Het wijkplatform kan gevraagd en ongevraagd de wijkcoöperatie adviseren en houdt toezicht op de wijkcoöperatie zodat de gewenste activiteiten op een goede manier worden uitgevoerd.

Door de coronamaatregelen is de beschikbaarheid van De Koeberg nog beperkt, maar het wijkplatform heeft volop ideeën voor jong en oud zodra het servicepunt weer verder open mag.

Meer informatie over Wijkservicepunt Koeberg is te vinden op www.welzijnmw.nl.

Het bericht Nieuw wijkplatform De Koeberg is gestart verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!