Kranslegging bij monument van sergeant Swart

Meppel – Bij het monument voor Sergeant Swart aan de Hoogeveense Vaart is maandagochtend een krans gelegd door de directeuren van basisschool De Ijsvogel en Kindcentrum Anne Frank, Marieke Bonen en Piet van Dijk. Deze twee scholen hebben dit monument geadopteerd.

Vanwege de Corona maatregelen is ervoor gekozen dit jaar deze kranslegging te doen in kleine kring en niet met leerlingen van beide scholen. Wethouder Ten Hulscher legde als afgevaardigde van het college bloemen bij het monument. De comitéleden van dit monument Joop Stokkers, Albert van Aalderen en Ebel Zandstra vormden met Jan Jonker, wijkcomité Oosterboer, en Wim Sagel, comité 4 en 5 mei, het gezelschap van genodigden. Sergeant Swart is op 10 mei 1940 gesneuveld in een kazemat ten tijde van de Tweede Wereld oorlog. In 2015 is dit monument tot stand gekomen door het reeds genoemde comité. “Opdat wij niet vergeten !”

Het bericht Kranslegging bij monument van sergeant Swart verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!