Nationale Molendag dit weekend volledig online

Meppel – Nationale Molendag op zaterdag 8 en zondag 9 mei zal volledig ‘online’ plaatsvinden. Organisator vereniging De Hollandsche Molen heeft dit in overleg met Het Gilde van Vrijwillige Molenaars besloten vanwege de huidige coronasituatie, waarin molenbezoek niet mogelijk zal zijn.

Het wordt hiermee de eerste digitale Nationale Molendag. Dat betekent dat op en rond het tweede weekend van mei uitsluitend ‘online’ van alles te beleven is. Tot  maandag 10 mei is te zien wat er allemaal mogelijk is op nationalemolendag.nl Natuurlijk kunnen liefhebbers van molens elke dag van een afstandje naar hun favoriete molen kijken. of dat nu De Weert of de Vlijt in Meppel of de Sterrenberg in Nijeveen is.

Het thema van dit jaar is ‘Ode aan de molen’. En die ode wordt op uiteenlopende manieren – digitaal – ingevuld. Zo is er op de site onder meer een molenquiz te vinden, waarin iedereen zijn molenkennis kan testen en een leuke prijs kan winnen. Verder zendt De Hollandsche Molen op zaterdag 8 mei om 11 uur een knutselprogramma van een kwartier voor kinderen uit via de website. Het filmpje is daarna te vinden op het youtube-kanaal van de vereniging.

Molens draaien wel

Digitaal of niet, een Nationale Molendag zonder draaiende molens is niet voor te stellen. Daarom heeft de vereniging alle molenaars in het land opgeroepen hun wind- of watermolen te laten draaien. Wandelend en fietsend publiek kan dan toch zien dat het voor alle molens van Nederland, ondanks alles, een vrolijk weekend is. Wandel- en fietsroutes zijn te vinden op nationalemolendag.nl
Filmpjes van het lichten van de vang (waardoor de wieken gaan draaien) zijn ook ‘online’ te vinden.

De Nationale Molendag wordt georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen en Het Gilde van Vrijwillig Molenaars. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Alle informatie over Nationale Molendag is te vinden op nationalemolendag.nl

Het bericht Nationale Molendag dit weekend volledig online verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!