Geboren in 1962? Dan kun je je nu laten vaccineren

Meppel – Mensen geboren in 1962 kunnen nu al online een afspraak maken voor een vaccinatie. Dat meldt de GGD Drenthe. Het gaat om 250.000 personen die hierdoor versneld aan de beurt zijn voor een vaccinatieafspraak.

Aanmelden kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Hiervoor is een DigiD-inlogcode nodig.

Tempo omhoog

Aangezien de komende weken steeds meer vaccins beschikbaar komen, gaat het vaccinatietempo omhoog. Iedereen uit geboortejaar 1962 ontvangt binnenkort per post een uitnodiging voor een vaccinatie. Maar het is dus niet nodig om op deze brief te wachten. Online een afspraak plannen kan nu al.

Geboren in of voor 1955, of in 1961?
Onlangs zijn mensen, geboren in of voor 1955, uitgenodigd om een vaccinatieafspraak te maken. Iedereen die nog geen gebruik heeft gemaakt van deze oproep en dat wél wil, wordt dringend verzocht alsnog een afspraak te maken. Dit geldt ook voor de mensen geboren in 1961.

Geboren in of tussen 1956 en 1960?
Mensen geboren in 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960 krijgen via de huisarts een uitnodiging voor een vaccinatie. De GGD vaccineert deze leeftijdsgroep niet.

Jongere leeftijdsgroepen
Het heeft op dit moment geen zin om een afspraak in te plannen als je later dan 1962 bent geboren. Deze afspraken worden afgezegd. Iedere dag filtert en controleert de GGD ingeplande afspraken op geboortejaar. Mensen die ongeldig een afspraak hebben gemaakt, krijgen bericht dat hun afspraak wordt geannuleerd.

Bron: GGD Drenthe.

Het bericht Geboren in 1962? Dan kun je je nu laten vaccineren verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!