Vrijheid Suite combineert op 5 mei klassiek en pop

Assen – Het Bevrijdingsfestival Drenthe start 5 mei met de Vrijheid Suite, een bijzonder muziekstuk van 45 minuten waarin klassieke muziek gecombineerd wordt met popmuziek. De professionele musici van het Noordpool Orkest werken samen met jonge amateurmusici en solisten uit Drenthe aan de uitvoering van het concert dat vergeleken kan worden met de Night of the Proms.

Vrijheidssuite.

De ‘Vrijheid Suite’ wordt op 5 mei om 12.00 uur live via het streamingskanaal van RTV Drenthe uitgezonden vanuit De Nieuwe Kolk in Assen. Het orkest bestaat uit twintig Noordpool musici, twintig jonge amateurmusici en negen solisten. Componist en pianist Reinout Douma schreef het Bevrijdingsdagconcert op basis van de liedjes die jonge poptalenten uit Drenthe aandroegen. Hun liedjes worden verweven met de muziek van strijkers en blazers en soms het volledige orkest. Door de samenwerking tussen professionals en amateurs en klassiek muziek en popmuziek ontstaat er voor Drenthe een uniek concept.

Sneltesten

Een groot orkest laten spelen in tijden van corona vergt veel logistieke voorbereiding door de organiserende partijen ICO en Stichting Kunst & Cultuur. Zo hebben de musici de afgelopen weken individueel, in secties en allemaal samen gerepeteerd. Alle deelnemende musici en solisten worden op 4 en 5 mei getest, zodat de Vrijheid Suite op 5 mei veilig uitgevoerd kan worden.

De Vrijheid Suite is een project van ICO centrum voor Kunst en Cultuur, Stichting Kunst & Cultuur, Bevrijdingsfestival Drenthe en het Noordpool Orkest en is mogelijk dankzij de provincie Drenthe.

Het bericht Vrijheid Suite combineert op 5 mei klassiek en pop verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!