Het mag weer zaterdag: Dag van het naakt Tuinieren

Meppel – Niet schrikken wanneer je zaterdag ondanks het wat natte weer, je buurman of buurvrouw naakt in de tuin het onkruid ziet wieden. Het is zaterdag 1 mei namelijk de internationale dag van het Naakt Tuinieren! Dat betekent ook dat je zelf de schoffel ter hand kan nemen zonder de werkkleren ervoor aan te trekken.

De internationale dag van het naakt tuinieren wordt jaarlijks internationaal gehouden op de eerste zaterdag in mei. Die valt dit jaar dus op 1 mei. De dag is in 2005 voor het eerst georganiseerd in Amerika. De dag wordt gehouden omdat tuinieren met activiteiten als het onkruid wieden, bezig zijn met planten en snoeien, volgens de initiatiefnemers net zo goed naakt gedaan kunnen worden. Daarnaast zou het naakt tuinieren een gezonde praktijk zijn die aan een positief zelfbeeld kan bijdragen. 

Weersvoorspellingen

Volgens de website weeronline.nl wordt het zaterdag een frisse en natte dag, waarbij de temperatuur net boven de 10 graden zal komen met mogelijk een schraal zonnetje. Ideaal tuinweer. Echte die-hards pakken dan hun tuingereedschap en gaan dan in adam- of evakostuum gewoon de tuin in…

Het bericht Het mag weer zaterdag: Dag van het naakt Tuinieren verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!