Viering van het einde van de renovatie De Oeverlanden

Meppel – Aan de renovatie van appartementencomplex De Oeverlanden aan de Reestlaan in Meppel is na twee jaar een einde gekomen. Bewoners en management stonden hier vorige week bij stil tijdens een feestelijke bijeenkomst in het restaurant van het aangrenzende woonzorgcentrum Het Anker.

De renovatie van het complex vond plaats in twee fasen om de overlast zo veel mogelijk te beperken.  De 48 levensloopbestendige appartementen voldoen nu aan de eisen van deze tijd. De woningen zijn rolstoeltoegankelijk en de keuken, de badkamer en het toilet zijn vernieuwd. Saskia Telkamp, leidinggevende van woonzorgcentrum Het Anker: “Ouderen wonen zelfstandig in De Oeverlanden. Noorderboog biedt hier thuiszorg. Denk hierbij aan hulp bij medicijnen innemen of hulp bij het douchen. Het is fijn dat bewoners van De Oeverlanden terug kunnen vallen op ongeplande zorg en diensten vanuit Het Anker. Dit geeft een gevoel van veiligheid. Heeft een bewoner andere zorg dan thuiszorg nodig, dan zijn de lijntjes kort en kan Noorderboog dit organiseren. Een deel van de appartementen is inmiddels weer verhuurd. Ouderen die belangstelling hebben voor wonen in De Oeverlanden kunnen contact opnemen met Noorderboog.”

Mooi uitzicht

De heer en mevrouw Hoogenberg wonen sinds september in De Oeverlanden.  “Wij hebben een mooi uitzicht over het Reestdal en kunnen direct de natuur in. Wij voelden ons al snel thuis. Ik ga regelmatig kaarten en biljarten met andere bewoners. Dat is gezellig, aldus dhr. Hoogenberg. Mevrouw Swank wilde kleiner wonen. Vooral de tuin werd haar te veel. Ook zij geniet in De Oeverlanden van het gezelschap van de andere bewoners.

De volgende verbouwing staat al weer op de planning. Het hart van woonzorgcentrum Het Anker wordt dit jaar aangepakt. Er komt een bruisend ontmoetingsplein, waaraan voorzieningen zoals het restaurant, het winkeltje, de kapsalon, de bibliotheek en de recreatiezaal grenzen. Buurtbewoners, bewoners van Het Anker en bewoners van De Oeverlanden kunnen hier terecht voor een kopje koffie, een boodschap of om deel te nemen aan activiteiten.

Het bericht Viering van het einde van de renovatie De Oeverlanden verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!