Gemeente Meppel uitgeroepen tot Koning Marktplaats van Drenthe

Meppel – De gemeente Meppel is vandaag uitgeroepen tot Koning Marktplaats van de provincie Drenthe. In aanloop naar Koningsdag onderzocht* Marktplaats de handelsactiviteiten in Nederlandse gemeenten op het platform van het afgelopen jaar. Daarbij komen de Meppelers uit de bus als het meest actieve online handelsvolk van de provincie Drenthe.

De gemeente Meppel verslaat hiermee de gemeenten Assen en Coevorden. Landelijk werd de gemeente Baarle-Nassau gekroond tot ‘Koning Marktplaats’ van Nederland. Voor veel inwoners uit de provincie Drenthe blijft Koningsdag de ideale gelegenheid om spullen een tweede of derde leven te geven. Nu ook dit jaar de fysieke kleedjes niet kunnen worden uitgerold op de vrijmarkten, zet de Nederlandse handelsgeest zich onverstoord online voort. Meest aangeboden producten in Meppel waren het afgelopen jaar schoenen, Tupperware en feestartikelen.

Handelsgeest

Dat de coronapandemie de handelsgeest ook in Meppel heeft aangewakkerd blijkt wel uit de stijging in handelsactiviteit op Marktplaats. Maar liefst 45% van de inwoners uit Meppel waren het afgelopen jaar actief op de handelssite. De gemeente verslaat hiermee de gemeenten Assen met 43% en Coevorden (41%). Annemarie Buitelaar, directeur Marktplaats: “Nederlanders zijn handelaren pur sang. Kan het op Koningsdag niet fysiek in het park of in de woonwijk, dan doen we dat wel online. Ook in tijden van corona hebben we massaal met z’n allen gebruikte spullen gekocht en verkocht. En uiteraard wordt op een dag als Koningsdag het handelskleed digitaal uitgerold. Dat is mooi, want zo worden veel spullen doorgegeven en krijgen ze een tweede leven.”

Voor de inwoners uit Meppel waren schoenen één van de populairste producten, gevolgd door Tupperware en feestartikelen. In de gemeente Assen werden er naast schoenen vooral veel advertenties met Playmobil en ansichtkaarten geplaatst. De inwoners uit Coevorden handelden vooral in boeken en dan met name in de genres romans en thrillers.

Handelshoofdsteden

Niet alleen in Drenthe werd het afgelopen jaar op grote schaal gehandeld. In het landelijk onderzoek is ook gekeken naar de handelsgeest per provincie. Per provincie werd onderzocht in welke gemeenten het meest op Marktplaats gehandeld werd.

Drenthe                       Meppel
Flevoland                    Zeewolde
Friesland                     Leeuwarden
Gelderland                  Barneveld
Groningen                   Groningen
Limburg                      Echt-Susteren
Noord-Brabant            Baarle-Nassau
Noord-Holland            Hilversum
Overijssel                    Zwolle
Utrecht                        Utrecht
Zeeland                      Sluis
Zuid-Holland               Waddinxveen

Het bericht Gemeente Meppel uitgeroepen tot Koning Marktplaats van Drenthe verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!