Drenthes oudste Bets Cole uit Zuidwolde op 108-jarige leeftijd overleden

Zuidwolde – In haar woonplaats Zuidwolde is maandagmiddag in alle rust Bets Cole overleden. Ze was met haar 108 jaar de oudste inwoner van de provincie Drenthe en bovenal een markante vrouw. Ze zag veel van de wereld, was altijd belangstellend en was als positief ingesteld mens een voorbeeld voor velen.

Bets Cole besloot in haar 96ste levensjaar te verhuizen van Santa Barbara in de Amerikaanse staat Californië naar het Tonckenshuys in Zuidwolde. Zo kon ze dichter bij haar nicht Marga Kool wonen, die samen met haar man Jan Veenstra veel voor hun krasse familielid heeft kunnen betekenen. Ze werd op 23 september 1912 geboren als Adriana Elisabeth Maria Kool, maar in de periode dat ze in de Verenigde Staten woonde, veranderde ze haar achternaam in Cole. Het paste beter bij de Amerikaanse taal.

Geluidsinstallatie

Ze was geliefd in het Tonckenshuys, vierde haar 108ste verjaardag vorig jaar ondanks corona met gebak en (beperkt) bezoek en maakte daarbij gebruik van een speciale geluidsinstallatie, haar aangereikt door Jan Veenstra. Zo kon ondanks haar gehoorproblemen toch gecommuniceerd worden met wie wel de oudste kosmopoliet van de wereld werd genoemd.

Bets Cole is nooit getrouwd geweest en heeft zich altijd prima kunnen redden. Ze hield het (wereld)nieuws nauwgezet bij en kon over allerlei zaken meepraten.

Mevrouw Harmina Henderika de Boer-Siebring uit Meppel is nu de oudste inwoner van Drenthe, zij werd op 22 februari van dit jaar 108 jaar.

Lees ook Betsy Cole uit Zuidwolde is vandaag 108 jaar geworden

Het bericht Drenthes oudste Bets Cole uit Zuidwolde op 108-jarige leeftijd overleden verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!