Vervanging van Rioolput in het Prinsenplein

Meppel – De rioolput op de kruising van Prinsenplein/Marktstraat/Kromme Elleboog is lek. Hierdoor verzakt de bestrating. Deze plek is op dit moment afgezet met hekken. Om gevaarlijke situaties te voorkomen moeten we op korte termijn de put en een deel van het riool vervangen. Ook verwijderen we de boom naast de put op het Prinsenplein. Dit is noodzakelijk omdat de boom gevaar kan opleveren tijdens de werkzaamheden.

De gemeente verwacht in de week van 17 mei te beginnen met de werkzaamheden. Om veilig te kunnen werken, zet de aannemer de kruising tijdens de werkzaamheden af. Daarna wordt de bestrating op de kruising verwijderd.  De aannemer plaatst bronbemaling met geluidsarme pompen. Op die manier beperken we de geluidsoverlast. Het vervangen van de put en een deel van het riool kan daarna beginnen. De werkzaamheden duren ongeveer vier weken.

Bereikbaarheid

Ter plekke wordt een omleidingsroute aangegeven voor het verkeer en de bevoorrading van ondernemers.  We verwachten dat de kruising half juni weer open gaat. Voordat de werkzaamheden beginnen wordt een bouwkundige vooropname uitgevoerd van de panden in de directe omgeving, te weten Gasgracht, Marktstraat, Prinsengracht, Prinsenplein en Vledderstraat. De eigenaren van deze panden krijgen van schade expertisebureau Lengkeek een brief wanneer deze opname gaat plaatsvinden.

Het bericht Vervanging van Rioolput in het Prinsenplein verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!