Gemeente Meppel doet ook mee aan bermgrasproject Gebiedscoöperatie

Meppel/Ruinerwold – De gemeente Meppel gaat met andere gemeenten, het waterschap en de provincie Drenthe deelnemen aan het project ‘Verwaarden bermgras’ van de Gebiedscoöperatie Zuidwest-Drenthe. Om toe te werken naar verdere samenwerking met partijen in de keten van bermgras naar eindproduct, heeft het college besloten een intentieverklaring te ondertekenen.

‘We willen ons gezamenlijk met genoemde partijen inzetten om een hoeveelheid bermmaaisel aan te leveren voor verwerking tot producten. Hiertoe zoeken we gezamenlijk samenwerking met private partijen. Dit is goed voor de regionale en circulaire economie, vastlegging van CO2, bevordering van biodiversiteit en kostenreductie van afvoeren van maaisel’, laat het college weten.

De Gebiedscoöperatie Zuidwest-Drenthe vindt zijn oorsprong in De Wolden en houdt kantoor in Ruinerwold. ook al doet de naam anders vermoeden, de coöperatie is ook actief in het noorden van Drenthe waarin het gebied van de Drentsche Aa ook meerdere lokale en regionale producten worden gerealiseerd.

Het bericht Gemeente Meppel doet ook mee aan bermgrasproject Gebiedscoöperatie verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!