Lichte afname van aantal WW’ers in gemeente Meppel

Meppel – In maart nam in Drenthe de WW verder af met 230 uitkeringen. Een afname van de WW in maart is gebruikelijk door een groei van seizoenswerkgelegenheid richting het voorjaar. Als gevolg van de coronapandemie ligt het aantal WW-uitkeringen in maart nog wel iets hoger dan vorig jaar.

In de gemeente Meppel zaten in de maand maart  555 mensen in de WW, dat zijn er 21 minder dan een maand eerder. Vorig jaar waren dat er 589. De meeste WW’ers zitten in de leeftijdsgroep 27-50 jaar, namelijk  261. In de categorie 50+ zaten 250 personen in de WW.

Eind maart telde Drenthe 8.022 WW-uitkeringen. Dat is 3,2% van de Drentse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Drenthe nam in maart af met 236 uitkeringen (-2,9%) ten opzichte van vorige maand. Een afname van de WW in maart is gebruikelijk. Naarmate de zomer nadert, ontstaat meer werkgelegenheid in bouw, landbouw, horeca en uitzendsector. De WW nam dan ook vooral af in deze sectoren. Ook in de commerciële dienstverlening daalde het aantal WW-uitkeringen in de afgelopen maand. Als gevolg van de coronapandemie ligt het aantal WW-uitkeringen in maart nog wel iets hoger dan vorig jaar, al zijn de verschillen op jaarbasis de afgelopen maanden kleiner geworden.

WW in heel Nederland gedaald

Eind maart telde Nederland 282.186 WW-uitkeringen. Dat is 3,0% van de beroepsbevolking. Vorige maand waren er 286.059 WW-uitkeringen in Nederland. Landelijk nam het aantal WW-uitkeringen daarmee af met 3.873 uitkeringen ten opzichte van vorige maand (-1,4%). In alle provincies nam het aantal WW-uitkeringen in maart af. Een jaar eerder telde Nederland 250.368 WW-uitkeringen. Daarmee steeg de WW in Nederland op jaarbasis met 31.818 uitkeringen (+12,7%). De stijging van de WW op jaarbasis is in alle provincies zichtbaar.

Regionale verschillen

In maart nam de WW af in alle drie de noordelijke provincies. Ten opzichte van vorig jaar was overal in het noorden een lichte toename van het aantal WW-uitkeringen te zien.

  • UWV verstrekte eind maart in de provincie Groningen 9.212 WW-uitkeringen; 1,5% minder dan vorige maand. In Groningen was het aantal WW-uitkeringen eind maart 0,4% hoger dan vorig jaar.
  • Het aantal WW-uitkeringen in de provincie Friesland nam in maart met 3,0% af tot 10.861. Ten opzichte van vorig jaar is er in de provincie Friesland sprake van een stijging van 1,7%.

 

Het bericht Lichte afname van aantal WW’ers in gemeente Meppel verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!