Drentse miljoenen voor RegioCampus Emmen

Emmen – Gedeputeerde Staten van Drenthe willen 6 miljoen euro uittrekken voor de start van RegioCampus Emmen. Provinciale Staten nemen er 2 juni een besluit over; waarna twee dagen later wordt besloten over een aanvullende bijdrage uit de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe.

Met de campus krijgt Drenthe een doorlopende leerlijn van mbo-hbo-universiteit. Dit is volgens de provincie Drenthe goed nieuws voor het onderwijs en bedrijfsleven in Drenthe. En voor Emmen is het helemaal goed nieuws, er komt in feite universitair onderwijs bij.

De initiatiefnemers zijn NHL Stenden Hogeschool (foto), Drenthe College, Rijksuniversiteit Groningen (RuG), provincie Drenthe en gemeente Emmen. Ze hebben afgelopen tijd gewerkt aan een pre-Masterplan RegioCampus Emmen met daarin de gezamenlijke ambities. Verschillende belanghebbenden in dit proces zijn en worden daarbij betrokken. Ook het bedrijfsleven. Het masterplan ligt nu klaar, met de verschillende prijskaartjes, waaronder 6 miljoen provinciaal geld.

Bruisende omgeving

De toekomstige campus sluit volgens de provincie aan op de kracht van de regio: een sterke maakindustrie en (groene) chemie. Door deze kracht te combineren met de beschikbare kennis, moet Campus Emmen uitgroeien tot een bruisende omgeving waar professionals, studenten, start-ups, bestaande bedrijven, overheid en instellingen samenwerken.

Daarbij moet Campus Emmen de aantrekkelijkheid van studeren in de regio vergroten, ook bij internationale doelgroepen. Deze ontwikkeling sluit naadloos aan op de kennisagenda van de Universiteit van het Noorden.

Het bericht Drentse miljoenen voor RegioCampus Emmen verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!