Femke Koekoek stopt als griffier van Meppel

Meppel – Griffier Femke Koekoek van Meppel vertrekt per 16 mei. Zij heeft haar ontslag ingediend om als zelfstandig adviseur en interim-griffier verder te gaan. In haar brief aan de raad zegt Koekoek dat zij hier al langer over nadenkt, maar dat nu de tijd rijp is om van dromen en denken naar doen te gaan.

Koekoek kijkt positief terug op haar tijd als griffier: ‘Meppel heeft mij veel gebracht, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Het was een eer om de raad van Meppel als griffier te mogen ondersteunen. Maar soms moet je ergens afscheid nemen om verder te komen en een volgende stap te kunnen zetten.’ Als griffier zette zij zich vooral in voor vergroting van de zichtbaarheid van de raad in de lokale media, versterking van de positie van de raad in Regio Zwolle, aanpassing vergadervormen en verbetering van de verbinding tussen raad en samenleving.

Raadslid Frank Perquin spreekt als voorzitter van de werkgeverscommissie dan ook van een spijtige, maar begrijpelijke keuze: ‘We hebben goed samengewerkt maar we wensen haar ook alle succes bij deze nieuwe uitdaging’.

De raad neemt in zijn vergadering van 29 april afscheid van mevrouw Koekoek. Ondertussen zullen de voorbereidingen voor de werving van een nieuwe griffier worden opgestart.

Het bericht Femke Koekoek stopt als griffier van Meppel verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!