Streefbedrag ‘Kinderen van Ruinerwold’ bijna gehaald

Ruinerwold/Utrecht – Het beoogde bedrag van 270.000 euro voor de stichting Kinderen van Ruinerwold is zo goed als behaald. Zondagmorgen stond de teller op dik 265.000 euro. Dat is net onder de doelstelling van 270.000 euro. Het bedrag is in een paar dagen tijd behaald en dat leidt niet alleen tot grote vreugde bij de initiatiefnemers, maar ook tot  verbazing.

De snelheid geeft aan hoezeer de mensen meeleven met de kinderen. De documentairereeks die de afgelopen weken op de televisie te zien was, heeft diepe indruk gemaakt op Nederland. Meer dan 10.000 donaties zijn binnengekomen met nog 257 (!) dagen te gaan voordat de crowdfundingsactie zou eindigen.

Reacties van donateurs

Het gaat om vooral kleine donaties, variërend van 10 tot 100 euro en meest anoniem geschonken, maar ook enkele grotere bedragen. Hier en daar geven donateurs een reactie, zoals M.B.: ‘Jullie geven de wereld iets waar velen mogelijk iets aan hebben, daar is veel kracht voor nodig en dat is ontzettend moedig. Laat de wereld nu iets aan jullie geven, dmv deze bijdrage, maak er samen een fijne toekomst van.’ Of m. dekker: ‘Ik hoop dat dit een steun in de rug kan zijn. Bedankt voor het delen van jullie verhaal. Ik ben zeer onder de indruk van hoe jullie dit doen. Heel moedig en sterk. Het ga jullie goed.’

G. Reyers zegt: ‘Jullie zijn zo sterk. Jullie verdienen het om je leven te gaan leiden zoals je zelf wilt!’ A. Schouten is onder de indruk: ‘Wat een indruk heeft de documentaire op mij gemaakt! Wij wensen jullie het allerbeste voor de toekomst. Ik heb daar alle vertrouwen in want wat zijn jullie slimme, verstandige en mooie mensen!’

M.D., die 90 euro geeft: ‘Wat een worsteling moet jullie jeugd geweest zijn, en soms nog zijn, en wat een levenskracht laten jullie zien. Fijn dat ook ik jullie via dit breed gedragen initiatief een steuntje in de rug kan geven.’ En T.S, (26 euro): ‘Hopelijk vinden jullie steun aan elkaar en (her)vinden jullie samen het geluk dat jullie toekomt in al die jaren die nog voor je liggen. Veel bewondering voor jullie moed en voor jullie kracht om niet bij de pakken neer te zitten maar ondanks alles door te gaan.’

Uitkering

Indruk maakt ook de mededeling van K. Hoffman: ‘Lieve schatten, Naar alles wat jullie hebben meegemaakt verdienen jullie dit als verzachting. Ik zit zelf ik een uitkering daarom heb ik maar 10 euro gedoneerd maar het is me veel meer waard dat jullie ook een mooie toekomst te gemoed gaan. Jullie zijn sterk wij geloven ik jullie.’ A. E. doneert 100 euro: ‘Ik ben onder de indruk van de wijsheid en kracht van de vier oudste kinderen die we in de documentaire hebben gezien. Ze komen op mij integer over. Ik voel diep medeleven met ze en wens ze toe dat ze met minder zorgen naar hun toekomst kunnen kijken. Ik hoop dat ze steeds weer kracht vinden om door te gaan met hun leven, hoe moeilijk hun verleden ook was. Ze zijn het waard!’

Kijk voor de inzamelingsactie op de website http://www.stichtingkinderenvanruinerwold.nl

Lees ook Al meer dan een ton opgehaald voor Kinderen van Ruinerwold

Het bericht Streefbedrag ‘Kinderen van Ruinerwold’ bijna gehaald verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!