Vlinderommetje Zuidwolde voorzien van een extra lus

Zuidwolde – Het Vlinderommetje in Zuidwolde heeft een extra lus gekregen om te wandelen. Dat is mede een gevolg van de immense populariteit van het ommetje in coronatijd. „Vanaf de eerste aanleg is het Vlinderommetje een populaire wandelroute geweest, maar zo druk belopen als nu is de route nog nooit geweest”, laat Jaap Vliegenthart weten namens de werkgroep Vlinderommetje.

Die extra lus komt daarom als geroepen voo0r de vele wandelaars, de lus is vorige week in gebruik genomen aan de zuidkant van Zuidwolde. Vanaf landschapspark Middelveen kunnen wandelaars kiezen of zijn via de Middelveenseweg en de Ekelenbergweg een extra lus lopen (de route wordt dan 10 kilometer) of op de oude route blijven (7,5 kilometer). De lus kan ook als aparte route gelopen worden en die is dan 4 kilometer lang.

Houten omlijsting

Bij Middelveen is een bord met uitleg over de route geplaatst. Het bord is voorbereid door Joop Verburg, ontworpen door Henk Bosma, geprint door HAGECA en Albert Dragt heeft de houten omlijsting gemaakt. De route loopt via de Ekelenbergweg naar twee nieuwe natuurgebiedjes op grond van de familie Buning. Ruurd van Donkelaar en Jaap Mekel hebben bodemonderzoek gedaan en een ontwerp gemaakt. „Buning Wegenbouw bv heeft natuurlijk zelf ter plekke voor de aanleg gezorgd. Banken zijn inmiddels geplaatst, de informatieborden volgen binnen niet al te lange tijd. Daarna loopt de route een klein stukje terug en dan steken we de Ommerweg over en gaan dan door huizenpark ’t Heuveltje naar een nieuw aangelegd pad rondom het nieuwe Bospark Ekelenberg.
Het pad loopt in dat gebied over terrein van een aantal particulieren die we zeer dankbaar zijn voor de toestemming. In het deel dat eigendom is van Hans Haar, is ook een bank geplaatst en daar komt een bord met speciale informatie over de bijzonderste dagvlinder van Zuidwolde: de Sleedoornpage”, legt Vliegenthart uit. 
Leden van de werkgroep Landschapsbeheer en de werkgroep Vlinderommetje, ondersteund door Jo Muller van het Wandelnetwerk Zuidwolde,  hebben geholpen met de voorbereiding en de uitvoering.

Alle palen in de grond

Het pad is uitgezet en kaal gemaakt, de weitjes (oude kampeerweitjes), waar het  pad doorheen loopt, zijn vrijgemaakt van opslag van Populieren en Robinia’s en tenslotte zijn ook alle palen in de grond gezet. De uitbreiding werd mede mogelijk door steun van de gemeente , de NAM, de provincie en de firma Buning.

Meer info op www.vlinderommetje.nl

Het bericht Vlinderommetje Zuidwolde voorzien van een extra lus verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!