Inzamelingsactie Stichting Kinderen van Ruinerwold gestart

Ruinerwold/Utrecht – De inzamelingsactie voor de kinderen van Ruinerwold is vrijdag gestart. De hiervoor speciaal opgerichte Stichting beoogt alle negen kinderen een steun in de rug te geven door via crowdfunding een bedrag voor hen in te zamelen. Het doel: een soepele start in de maatschappij.

Het afgelopen jaar heeft grote impact gehad op de negen kinderen die allemaal hard bezig zijn een nieuwe plek te vinden binnen onze maatschappij. Als jongvolwassenen bevinden ze zich op een punt in hun leven waar ze veel kosten zullen maken. De Stichting wil hen hierbij helpen door geld in te zamelen en hen zo financieel een steun in de rug te kunnen bieden. De kinderen hebben vanwege hun jeugd veel kansen gemist om zichzelf te ontwikkelen via school of opleiding. Een financiële buffer kan hen de ruimte geven om bijvoorbeeld een opleiding te voltooien. Daarnaast kan ook worden gedacht aan huisvestingskosten, woninginrichting, rijlessen, tandartskosten, vervoerskosten, rijbewijs kosten, juridische kosten, jobcoachkosten etc.

Al vele reacties

We streven naar een bedrag van 30.000 euro per kind, ofwel 270.000 euro in totaal. Sinds de oprichting van de Stichting hebben we via de website al veel reacties mogen ontvangen. We hopen dan ook dat veel mensen dit doel willen ondersteunen om bij te dragen aan een nieuwe start! Het verleden kunnen we niet veranderen maar de toekomst hopelijk wel iets makkelijker maken.

De stichting is opgericht door Esther, Jan, Hans en Bert. ‘Als goede vrienden en oud huisgenoten van een van de oudste kinderen hebben we gezien dat het afgelopen turbulente jaar een grote impact op hen heeft gehad. Esther nam het initiatief en zocht naar een manier om iets concreets te kunnen betekenen voor hen en voor de periode die voor hen ligt. Bij de start en herstart van hun leven als jongvolwassenen bevinden ze zich op een punt waar ze mogelijk veel kosten zullen maken voor opleiding, woonruimte, medische zorg, omscholingskosten, rijlessen enz. Met het opzetten van een inzamelingsactie actie kunnen we hier invulling aan geven en hen een steuntje in de rug geven.’

Kijk voor de inzamelingsactie op de website http://www.stichtingkinderenvanruinerwold.nl

Het bericht Inzamelingsactie Stichting Kinderen van Ruinerwold gestart verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!