Scala opent virtueel 360° museum: online expositie kunstwerken leerlingen

Hoogeveen/Meppel – Het virtuele 360° museum van Scala Centrum voor de Kunsten is gisteren geopend. Het is een online expositie met kunstwerken van leerlingen beeldend van 4 tot en met 18 jaar. Te zien zijn vijfendertig werken die ze speciaal voor dit museum in coronatijd thuis gemaakt hebben of eerder maakten in de cursussen van docenten Marjelle Barneveld, Lotte van der Kemp en Su Kroker.

Theater De Tamboer in Hoogeveen is het ‘toneel’ voor de digitale museumtour die voert langs landschappen, stillevens, dieren, portretten, abstract werk en mens- en fantasiefiguren. Het museum is gratis te bezoeken via de website http://ontdekscala.nl.

Creatieve flow

Bij Scala is het stil in de ateliers waar het normaalgesproken bruist van de creativiteit. De schildersezels staan er kaal en verlaten bij. Wat missen de docenten en leerlingen het spannende gevoel aan het begin van de les, als de kwasten, de verf, de potloden, de klei en het lege vel papier klaarliggen. En vooral ook de creatieve flow én dat blije gevoel aan het eind van de les, als er verrassende werken zijn ontstaan. Kunstwerken die Scala graag deelt met de rest van de wereld. Dit virtuele museum was een ‘art challenge’ voor de leerlingen om thuis bezig te blijven met beeldende kunst. Twaalf leerlingen uit Meppel, Hoogeveen, De Wolden, Staphorst en Steenwijkerland gingen de uitdaging aan: Anjuli Dudink, Joost Brouwer, Vian Kader, Maximilian Starreveld, Elyne van der Plaats, Sem Dekker, Sabian Ratcliffe, Lieke van der Tuin, Anouk Oosterhof, Tessel Verhoeven, Susan Bos en Vera Timmer.

Het bericht Scala opent virtueel 360° museum: online expositie kunstwerken leerlingen verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!