Coronaboetes: De Wolden hoort tot braafsten van de klas

Meppel – De gemeente De Wolden is de braafste van de klas in deze regio waar het gaat om het uitdelen van coronaboetes, Meppel is een middenmoter. Dat blijkt uit cijfers die de politie bekend heeft gemaakt. In De Wolden  werden in een jaar tijd maar 49 boetes uitgedeeld en in Meppel 208.

De politie heeft in een jaar tijd in totaal 112.975 coronaboetes en 40.555 waarschuwingen uitgedeeld. Het grootste deel van de bekeuringen is uitgeschreven vanwege overtreding van de avondklok, 64 procent van het totaal. De cijfers zijn van maart 2020 tot en met maart dit jaar.

Niet de beste

De Wolden is niet ‘de beste’ van Drenthe, dat is de gemeente Aa en Hunze met 41 boetes. Borger-Odoorn volgt met  46, Tynaarlo telde er 54, Noordenveld 60, Midden-Drenthe 66, Westerveld 67 en Coevorden 94. In deze regio is Steenwijkerland koploper met liefst 299 boetes, gevolgd door Meppel (208) en Hoogeveen (206). Hardenberg komt uit op 241 en Staphorst op 148.

Verder in Drenthe zijn het Emmen en Assen die de ranglijst aanvoeren. Emmen met 340 en Assen met 319. De beste cijfers van Nederland zijn in Noord-Nederland te vinden. Op de Waddeneilanden bijvoorbeeld, waar Vlieland er 10 scoorde en Schiermonnikoog maar 3. De beste score komt echter, toch wel verrassend, uit Delfzijl in Groningen met maar één coronaboete. Verder opvallend: Urk staat op 484 en de Noordoostpolder, waar Roger de Groot burgemeester wordt, pakte er 221.

Ook landelijk blijkt dat in de steden relatief meer is bekeurd en gewaarschuwd dan in landelijke gebieden. Dit ligt voor de hand: in steden wonen meer mensen dicht bij elkaar dan op het platteland. Ook is er daarom in steden meer politie op straat.

Bron: politie.nl.

Het bericht Coronaboetes: De Wolden hoort tot braafsten van de klas verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!