Meppel viert Koningsdag met live marathonuitzending

Meppel – Voor de tweede keer op rij zal Koningsdag niet op de gebruikelijke manier gevierd kunnen worden. Toch kunnen de inwoners van Meppel en Nijeveen dit jaar uitkijken naar een bijzondere gebeurtenis. Op initiatief van het Oranjecomité hebben diverse partijen de handen ineengeslagen voor een feestelijke marathonuitzending, die dinsdag 27 april van 08.30 tot 19.30 uur te zien zal zijn via RTV Meppel en op de speciale website koningsdagmeppel.com. Met onder meer veel live muziek, een Bingo met een prijzenpot van 7.500 euro en bijdragen van BN’ers en BM’ers wordt Koningsdag in Meppel en Nijeveen alsnog ‘Met afstand de leukste’.

Het Koningsdagprogramma wordt verzorgd vanuit Studio 2 en zal worden gepresenteerd door Ton Henzen (ochtend) en Boudewijn Koops (middag). Meer dan tien uur lang komen tal van onderwerpen en mensen voorbij. Zo zijn er bijdragen van illusionist en influencer Beau Potman, poppenspeelster Elly Bakker, Wakker Nijeveen, Meester Sander en muziekjournalisten Bert Middelbos en Wouter Bessels. Fitnesskoningin Olga Commandeur verzorgt het programma ‘Meppel in Beweging’, er is aandacht voor urban street sports en Radio 2 DJ’s Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof zijn te zien in een show geïnspireerd op de Top 2000. Ook te gast zijn burgemeester Richard Korteland, de voorzitters van de Meppeler voetbalclubs en Mas Boom, Kamerheer van Koning Willem-Alexander.

Uitgebreid muzikaal programma

In de uitzending is veel plaats ingeruimd voor muziek. Zo zijn er optredens van Soul Mosquitos, De Dikdakkers, de Heinoos, popkoor The Midges, The Voice of Holland-finaliste Daphne van Ditshuizen, stadsdichter Justin Westera, chansonnier Ken Besuijen, muziekvereniging De Bazuin en entertainer Willem Spans, live vanuit Café de Beurs. Vorig jaar kon het muziekfeest Mokum in Meppel niet doorgaan, reden voor café-eigenaar Jaap de Boer om onder het motto ‘Mokum voor Meppel’ af te reizen naar Amsterdam om daar de artiesten op te zoeken. Ook worden er diverse liederen gezongen en natuurlijk ontbreekt de traditionele aubade niet. Voorafgaand aan de aubade worden in alle verzorgingshuizen Oranjesoezen bezorgd.

Aan alle basisschoolleerlingen in Meppel is een oproep gedaan om korte Koningsdagfilmpjes in te sturen. Deze zullen de hele dag te zien zijn in de uitzending. Ook gaan de kinderen van alle basisscholen in de gemeente hun schoolpleinen inkleuren, waarvan luchtopnamen worden gemaakt met een drone.

Speel mee met de Bingo

Deze maand worden in Meppel en Nijeveen huis-aan-huis bingokaarten verspreid, waarmee op Koningsdag gratis kan worden meegespeeld met de Bingo. Het is mogelijk om extra bingokaarten te bemachtigen door aankopen te doen bij winkels met een Koningsdagposter achter hun ramen. Er zijn diverse rondes, zoals de Familie Bingo en de Muziek Bingo. In totaal is er voor meer dan € 7500,- aan Oranje Meppelbonnen te winnen! Deze speciale waardebonnen kunnen worden gebruikt bij winkels in Meppel en Nijeveen.

Diverse horecabedrijven in Meppel en Nijeveen verzorgen een speciale Koningsdag Borrelbox, die online kan worden besteld. Een mooie manier om de feeststemming thuis te verhogen en tegelijk de horeca een steuntje in de rug te geven!

De Koningsdaguitzending is live te volgen via RTV Meppel, dat bij Ziggo is te vinden op kanaal 40 en bij Telfort/KPN op kanaal 1087. De Koningsdaguitzending is online te volgen via koningsdagmeppel.com.

Koningsdag Meppel 2021 is een samenwerkingsverband van het Oranjecomité Meppel, RTV Meppel, Stichting Het Burgerweeshuis, Meppel Event Desk, Ondernemend Nijeveen, Stichting Waarborgfonds Meppel, Stichting Grote Broer, Oranjevereniging Nijeveen, Ontdekmeppel.nl, Meppeler Handelsvereniging, Merk Meppel en de Gemeente Meppel.

Het bericht Meppel viert Koningsdag met live marathonuitzending verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!