Muzikaal cadeau voor basisscholen in de Kindermuziekweek

Assen – Van 9 tot en met 18 april vindt in Nederland de Kindermuziekweek plaats. Een dikke week doordrenkt van muziek voor kinderen tussen de 0 tot 12 jaar. Dit jaar worden alle basisscholen in de provincie door MuziekAkkoord Drenthe getrakteerd op een muziekles van BOOM BOOM CLAP. Elke groep van elke Drentse basisschool kan gratis gebruik maken van een tien minuten durende muziekles.

De kinderopvang en de groepen 1 en 2 leren een vrolijk liedje en een dans. De leerlingen in de middenbouw kunnen aan de slag met verschillende ritmes en de oudste kinderen leren een rap maken en gaan aan de slag met bodypercussion.
Deze muzieklessen zijn tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen drie Drentse culturele partners BOOM BOOM CLAP, Martijn van Hese en MuziekAkkoord Drenthe.

Muziekakkoord Drenthe is onderdeel van het landelijke programma Méér Muziek in de Klas en zet zich in voor structureel muziekonderwijs op alle basisscholen in Drenthe. BOOM BOOM CLAP onderstreept deze visie met een digitale muziekmethode. Oprichter Willemijn Bonder: ‘Door middel van onze digitale lesmethode willen we alle basisschool leerlingen in Nederland voorzien van kwalitatief, leuk, energiek en betaalbaar muziekonderwijs. De super-korte-mini-muzieklessen die we voor de Kindermuziekweek Drenthe hebben gemaakt zijn een prachtige kennismaking met onze methodiek’.

Het bericht Muzikaal cadeau voor basisscholen in de Kindermuziekweek verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!