Vrouwgje Gruppen erelid van volleybalvereniging Wijhko

De Wijk –  Vrouwgje Gruppen uit De Wijk is donderdagmiddag benoemd tot erelid van  Wijhko. Gruppen is vijftig jaar lid van de volleybalvereniging. Ze is bovendien medeoprichtster en als speler en scheidsrechter is ze nog steeds actief betrokken bij de vereniging.

Daarom werd ze door secretaris Sarina van der Spaa, en penningmeester Jenneke Lubberink in het zonnetje gezet. Behalve bloemen en attenties ontving ze ook een oorkonde voor bewezen diensten. Gruppen heeft vele jaren Nevobo gespeeld, en speelt nu in de stadscompetitie. Ze traint nog twee keer per week en fluit op zaterdag bij thuiswedstrijden in de sporthal.  Volgens penningmeester Lubberink  laat ze ‘nooit verstek gaan bij de trainingen’.

Echte teamsport

Vrouwgje (64) zelf denkt voorlopig nog niet aan stoppen. „Het is een echte teamsport en zolang ik er plezier aan beleef, ga ik door. Helaas staat het door de corona op een laag pitje. Maar we hopen dat we ons binnenkort weer in het zweet mogen werken.”

De volleybalvereniging werd op 10 april 1971 opgericht onder de naam Doka (Door oefening kan alles)  Op 1 oktober 2000 ging Doka samen met WGV en de Boo uit Koekange en werd de naam omgedoopt tot Wijhko (De Wijk, IJhorst en Koekange). Wijhko is een kleine en actieve vereniging en telt ongeveer zestig leden.

Het bericht Vrouwgje Gruppen erelid van volleybalvereniging Wijhko verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!