D-Reizen is failliet, gevolgen voor Meppeler vestiging nog onzeker

Meppel/Hoogeveen – De D-rt Groep, het bedrijf achter reisorganisatie D-reizen is vandaag failliet verklaard door de rechtbank in Haarlem. het is de eerste reisorganisatie die door de coronacrisis het loodje legt. Wat de gevolgen zijn voor de vestigingen in Meppel, Steenwijk en Hoogeveen, is nog onduidelijk.

Volgens het bedrijf wordt de reissector enorm getroffen door de coronacrisis. Vrijwel geen inkomsten in combinatie met de vertraging van het inmiddels goedgekeurde toekomstige voucherfonds is het bedrijf fataal geworden. Er werken ruim 1150 mensen bij de 285 reisbureaus verspreid door Nederland. Een curator onderzoekt de mogelijkheden voor een doorstart. ‘Het is een gitzwarte dag voor ons,’ zei topman Jan Henne de Dijn tegen de NOS. ‘Er zijn de afgelopen periode veel gesprekken geweest met partijen om tot een oplossing te komen. Met ons faillissement valt een belangrijke schakel weg in de reisindustrie in Nederland.’

Het bericht D-Reizen is failliet, gevolgen voor Meppeler vestiging nog onzeker verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!