Opening brug nieuwe Paintshop Scania over Industrieweg

Meppel – Scania Production Meppel ligt op koers met de bouw van de nieuwe Paintshop. Op donderdag 1 april is de luchtbrug naar de nieuwe fabriek geopend. Een mooie mijlpaal! Erik de Gilde, Site Manager Scania Production Meppel: “Ik ben er trots op dat we de nieuwe Paintshop in deze bijzondere tijden kunnen realiseren. Duurzaamheid speelt een cruciale rol in de keuzes die wij hebben gemaakt voor de bouw en het proces.
De opening van de luchtbrug is een mooie mijlpaal. Door de toegepaste materialen kleurt de brug, afhankelijk van het daglicht en de weersomstandigheden, tussen zilvergrijs en blauw; de kleuren van Scania.”

In de nieuwe hal worden straks alle kunststof truckonderdelen in de primer (grondlak) gezet. Dit gebeurt volledig geautomatiseerd in twee grondlakstraten met behulp van 8 lakrobots. De nieuwe Paintshop staat aan de overzijde van de huidige vestiging aan de Industrieweg in Meppel en wordt via een luchtbrug met de huidige fabriek verbonden.

Bouw nieuwe hal

De nieuwe hal is inmiddels ook wind- en waterdicht. De betonvloer is gestort, uitgehard en sterk genoeg om er met zwaarder bouwmaterieel, zoals hoogwerkers en kranen, op te rijden. Het gebouw wordt 2.400 m2 groot, heeft 3 verdiepingen en is 15 meter hoog. Eind 2021 is de nieuwe hal officieel klaar voor gebruik.

De Gilde: “Zowel het gebouw als het proces voor de Paintshop richten we CO₂-vrij in, zoals de warmwatervoorziening. Ook gebruiken we 100% groene energie. Dit draagt bij aan Scania’s CO2 klimaatdoelen voor 2025.”
Bij Scania Production Meppel zijn momenteel 630 medewerkers werkzaam. Met de nieuwe investering zal de werkgelegenheid in Meppel verder toenemen.

Het bericht Opening brug nieuwe Paintshop Scania over Industrieweg verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!