Dwingeler wandelommetje Pluto completeert kwartet

Dwingeloo – De Stichting Dwingeler ommetjes is een fanatieke club in Dwingeloo die zich inzet voor een mooi en levend landschap en mooie gevarieerde ommetjes door dat landschap. Sinds kort hebben ze een nieuw wapenfeit te melden: Pluto is namelijk ook klaar.

Pluto is het vierde ommetje dat is gerealiseerd. Deze route loopt rondom en over camping de Meistershof in Lheebroek en heeft net zoals de andere ommetjes een lengte van circa 5 kilometer. Als startpunt kan de parkeerplaats bij de camping worden genomen, maar ook vanaf de parkeerplaats bij Taribush kan uitstekend worden gestart.

Samenwerking

„Uiteraard zijn we als groep zeer blij met de samenwerking met de bewoners en organisaties in de  omgeving. Bij Pluto waren dit met name Staatsbosbeheer en de familie Klaassen, de eigenaren van de camping, die ons erg hebben geholpen en waar we toestemming hebben gekregen om ook dit ommetje te realiseren”, laat de stichting weten.

De overige ommetjes, Mars (rondom Batinghe), Leda (in Lhee) en Uranus (in Eemster), worden al volop gebruikt en binnenkort starten we met de aanleg van nog een aantal routes. Alle in overleg met de bewoners en grondeigenaren in en rond Dwingeloo.

De routes worden onderhouden door een groep vrijwilligers. Inmiddels zijn dat al 25 mensen, die bijvoorbeeld meehelpen met het plaatsen van bordjes, maaien, snoeien en het afvalvrij maken van de omgeving. „Je mag je altijd bij ons aansluiten; niks moet, alles mag! Heb je ook interesse om lekker in de natuur bezig te zijn; aanmelden kan via dwingelerommetjes@gmail.com

De realisatie van de ommetjes is mogelijk door de (financiële) bijdrage van de Gemeente Westerveld en de provincie en de medewerking van de verschillende landeigenaren zoals enkele agrariërs, privé eigenaren, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

De Dwingeler ommetjes is te volgen via Facebook www.facebook.com/dwingelerommetjes en Instragram dwingeler_ommetjes

Het bericht Dwingeler wandelommetje Pluto completeert kwartet verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!