Ruim drie kilometer N34 verdubbeld

Emmen – De N34 is weer een stuk langer vierbaans: ruim drie kilometer weg tussen Emmen-West en de aansluiting met de Frieslandroute (N381) is verdubbeld. Dat meldt de provincie Drenthe maandag.

Er zijn twee viaducten verbreed en voor een vlotte aansluiting op de Frieslandroute zijn nieuwe op- en afritten gebouwd. Onderaan de op- en afritten zijn de rotondes opnieuw geasfalteerd en voorzien van een extra rijstrook die buiten de rotonde om gaat. In de komende twee maanden verricht aannemer Dura Vermeer afrondende werkzaamheden, zoals het inzaaien van de bermen met het Drentse bloemenmengsel.

Het is het tweede afgeronde deel van de verdubbeling van in totaal 10 kilometer van het zuidelijke deel van de N34. Eind 2020 was het eerste deel tussen Coevorden-Noord en Holsloot al opgeleverd. Komende tijd wordt gewerkt aan het laatste deel: de nieuwe fly-over en verdubbeling bij knooppunt Emmen-West. Eind dit jaar moet alles klaar zijn.

Het bericht Ruim drie kilometer N34 verdubbeld verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!