PEC Zwolle neemt afscheid van een heel elftal

Zwolle – Voor veel Meppeler supporters van PEC Zwolle een bijzonder bericht: de selectie van PEC Zwolle ondergaat aan het einde van dit seizoen een metamorfose. Negen spelers vertrekken. Technisch manager Mike Willems zegt: ”Deze keuze wordt bewust gemaakt omdat we samen met Art Langeler als nieuwe trainer voor een frisse start gaan. Om de transformatie kracht bij te zetten dienen we nu eerst van deze spelers afscheid te nemen, waarmee we in financieel meer ruimte creëren.

Het is einde contact voor Mike van Duinen, Xavier Mous, Reza Ghoochannejhad, Thomas Lam, Virgil Misidjan, Jesper Drost, Clint Leemans, Marc-Olivier Doue en Nigel Bertrams, de contracten worden om uiteenlopende redenen niet verlengd. Naast de contracten van deze spelers, lopen ook de huurovereenkomsten met Thomas Buitink, Immanuel Pherai, Benson Manuel en Slobodan Tedic af. In eerste instantie wordt er voor nu afscheid van deze voetballers genomen. PEC Zwolle voldoet daarmee aan de verplichting om alle tussentijds verlengde verbintenissen die aflopend zijn voor 1 april op te zeggen. Dit is een standaard procedure, vastgelegd in de CAO voor contractspelers. Wel kan de club daarna besluiten om een speler alsnog een nieuw contract aan te bieden.

Bram van Polen

Wel wordt de optie in het contract van Mike Hauptmeijer gelicht. De doelman ligt hierdoor tot medio 2022 vast bij de club. Met aanvoerder Bram van Polen is PEC Zwolle momenteel in gesprek om het contract voor een zestiende(!) seizoen te verlengen. Datzelfde geldt voor middenvelder Thomas van den Belt.

Technisch manager Mike Willems: ”Van de vertrekkende spelers waren we met Virgil Misidjan en Benson Manuel graag verder gegaan, alleen is dat op dit moment financieel onhaalbaar gebleken. Met Slobodan Tedic en Manchester City zijn we in gesprek en verwacht ik wel tot een nieuwe overeenkomst te komen.”

Het bericht PEC Zwolle neemt afscheid van een heel elftal verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!