QR-speurtocht vanuit Diever met dank aan OERmuseum

Diever – De musea zijn nog dicht door de lockdown, maar in Diever heeft het OERmuseum een nieuw soort wandeling uitgezet. Het bijzondere is dat de smartphone mee moet, want het is een speurtocht, waarvoor je de telefoon nodig hebt om QR-codes te scannen.

Alleen zo kunnen de QR-codes worden ontcijferd in aanwijzingen die aangeven waar je het volgende label kunt vinden.  De QR-codes staan op labels met een rode mammoet, dit is het logo van het OERmuseum. De wandeling gaat door het dorp, langs archeologische bezienswaardigheden en door het Drents-Friese Wold. Internet-ontvangst is niet nodig, de aanwijzingen zijn duidelijk en de labels zijn niet moeilijk te vinden. Soms moet er echter wel even goed rond worden gekeken, gelezen en geklommen.

Een schatkist

Onderweg verzamel je bovendien een geheime code, waarmee aan het eind van de speurtocht een schatkist geopend kan worden. Uit de schatkist mag de wandelaar een herinnering meenemen. De wandeling is 7 kilometer en kan worden ingekort tot 4 kilometer. Geschikt voor jong en oud, voor iedereen die goed ter been is en in het bezit van een smartphone is. Voor deze wandeling is dus geen discussie nodig: de telefoon moet mee.

Het begin- en eindpunt is het OERmuseum aan de Brink in Diever. Meedoen met de speurtocht is op individuele basis en aanmelding is niet nodig. Voor meer informatie zie: www.oermuseum.nl.
Het OERmuseum viert binnenkort zijn 15-jarig bestaan en hoopt snel haar deuren weer te mogen openen.

Het bericht QR-speurtocht vanuit Diever met dank aan OERmuseum verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!