Gemeenten strijden om Gouden Tegel op NK Tegelwippen

Assen – Zeker veertig gemeenten in Nederland strijden vanaf 30 maart om de Gouden Tegel op het NK Tegelwippen. Daarbij gaat het er om welke gemeente de meeste tegels weet te vervangen door groen. In Drenthe doet vooralsnog alleen de gemeente Assen mee aan de landelijke competitie. Emmen (nog) niet. ‘Maar als een gemeente zich wil inschrijven dan kan dat nog tot 30 maart’, benadrukt een woordvoerder van het NK.

Het startschot voor de wedstrijd, die tot 30 september loopt, wordt op 30 maart om 10:00 uur gegeven door tv-tuinman Lodewijk Hoekstra en demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen (foto). Dit is te volgen via de social media kanalen van het NK Tegelwippen. Tegelijkertijd wippen in heel het land fanatieke wethouders de eerste tegel van hun gemeente – begeleid door een enthousiaste sportcommentator – om vervolgens bewoners op te roepen hetzelfde te doen.

Ontstenen

Het NK Tegelwippen wordt voor het tweede jaar op rij georganiseerd. 30 maart is tevens de eerste dag van De Week van de Groene Tuin en staat geheel in het teken van ontstenen. Gedurende het NK worden in heel Nederland tegels vervangen door groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Bovendien is een groene leefomgeving goed voor onze gemoedstoestand.

Vanaf 30 maart kan iedereen zijn of haar gewipte tegels aanmelden via nk-tegelwippen.nl. Ook als je gemeente niet meedoet met het NK. Tegels worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand en tellen mee voor de Nationale Tegelteller. Het NK is onderdeel van de campagne ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin!’. De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt wint de prestigieuze Gouden Tegel. Ook actieve bewoners die hun (gevel)tuin transformeren maken kans op een prijs: de Publiekswipper die begin oktober wordt uitgereikt.

 

 

Het bericht Gemeenten strijden om Gouden Tegel op NK Tegelwippen verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!