Priklocatie Hoogeveen op 12 april open, Meppel volgt daarna

Hoogeveen/Meppel – Vanaf 12 april is het voor inwoners mogelijk om zich te laten vaccineren tegen corona aan De Vos van Steenwijklaan 73 in Hoogeveen. Naast de locaties in Assen (TT) en Emmen, is dit de derde vaccinatielocatie in Drenthe. ooknin meppel wordt een vaccinatielocatie ingericht op de gemeentewerf op industrieterrein Noord.

Samen met de gemeente Hoogeveen is deze plek gevonden die goed bereikbaar is en voldoende parkeergelegenheid biedt voor bezoekers van de locatie. De teststraat aan de Parmentierstraat 2 blijft gewoon open. Deze nieuwe locatie bevindt zich in een voormalig kantorenpand. Op de begane grond zijn acht vaccinatiestraten ingericht en een ruime wachtruimte. Bezoekers worden vanaf het aanrijden op de parkeerplaats tot het verlaten van deze locatie begeleid door medewerkers. ‘Deze plek biedt de mogelijkheid tot een uitbreiding met 5 extra vaccinatiestraten.’, vertelt Marjon Feenstra, manager Covid van GGD Drenthe. ‘Een uitbreiding of het openen van een nieuwe vaccinatielocatie, is afhankelijk van de hoeveelheid vaccins die we krijgen aangeleverd. Dat wordt landelijk bepaald. Ons uitgangspunt is dat wanneer het kan, we zo dicht mogelijk in de buurt van inwoners willen vaccineren. We richten daarom ook in Meppel alvast een vaccinatielocatie in. We zijn voorbereid.’

Burgemeester Karel Loohuis van gemeente Hoogeveen: ‘We stropen samen de mouwen op om het coronavirus in te dammen en de vaccinatielocatie dichtbij maakt het inwoners gemakkelijk.’ Vaccinatie speelt een sleutelrol in het onder controle krijgen van het coronavirus. Hoe meer mensen in Drenthe zich laten vaccineren, hoe beter we kunnen voorkomen dat het virus zich verder verspreidt.

Meer informatie via www.coronavaccinatie.nl of www.drenthevaccineert.nl

Het bericht Priklocatie Hoogeveen op 12 april open, Meppel volgt daarna verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!