Jongeren kunnen training ‘omgaan met stress’ krijgen

Meppel – Het schoolmaatschappelijk werk en jongerenwerk van Welzijn MensenWerk biedt jongeren van het voortgezet onderwijs in Meppel en Westerveld een training aan over het omgaan met de coronamaatregelen en vooral het omgaan met de stress die eruit voortvloeit. Het doel is jongeren helpen weer in balans te komen. Deze ‘stressless in coronatime’ vindt plaats op 27 maart en 7 april van 15.00 tot 16.30 uur.

De online les is een vervolg op een succesvolle pilot training over omgaan met stress die eind vorig jaar werd gegeven op het lyceum van Stad en Esch in Meppel. Schoolmaatschappelijk werker Lammert van der Wal legt uit: „’Voor veel jongeren is deze coronatijd een enorme verandering in hun leven. Dat ze een plek hebben om hun zorgen te bespreken, is dan heel belangrijk. De training blijkt voor de leerlingen een krachtig middel om een weg te vinden in de wirwar aan gedachtes die stress kan geven.’’

Balans vinden

Vanwege de beperkingen van de lockdown heeft het schoolmaatschappelijk werk de verkorte online ‘stressless’ variant ontwikkelt. In de training wordt ingezoomd op de draagkracht en draaglast die ze ervaren. En er wordt nagedacht over manieren om balans te vinden binnen de coronamaatregelen, bijvoorbeeld door iets te organiseren voor jongeren.

Deelname aan de training is gratis. Leerlingen die in Meppel en Westerveld voortgezet onderwijs volgen kunnen zich tot 25 maart opgeven bij Kim Biemolt via e-mail K.biemholt@welzijnmw.nl of Lammert van der Wal, L.vd.wal@welzijnmw.nl.

Het bericht Jongeren kunnen training ‘omgaan met stress’ krijgen verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!