Bij geitenboerderij De WolleSik is het voorjaar begonnen

Linde – Op geiten- en schapenboerderij De WolleSik in Linde is het voorjaar echt begonnen. De lammetjes dartelen er vrolijk op los. Ze mogen lekker bij hun eigen moeder melk drinken, tot ze 8 à 10 weken oud zijn. Daarna wordt de melk gebruikt om kaas van te maken.

Het boerderijwinkeltje is momenteel op afspraak geopend. Vanaf april is de winkel woensdag tot en met zaterdag open. „Er is heerlijke ambachtelijke en unieke kaas en lamsvlees te koop. En wist je dat er ook bokjesvlees verkrijgbaar is? Lamsvlees van geiten in plaats van schapen”, laat Annemien de Graaf van De WolleSik weten.

Vlees van De WolleSik.

Bokjesvlees wordt door de kenners gewaardeerd als lamsvlees de luxe. Geen wonder dat het in Zuid-Europa een delicatesse is. In grote delen van de wereld is geitenvlees een veelvuldig gegeten vleessoort.

Geitenzuivel

„In Nederland eten we heel graag geitenzuivel, maar geitenvlees is nog vrij onbekend en onbemind. Dat is zonde van dit prachtige smaakvolle product. Bokjes die in Nederland worden geboren, en dat zijn er jaarlijks duizenden, wacht een miserabel leven in een mesterij en lange dagen op transport. Of ze eindigen als lammetje van twee weken oud in honden- en kattenvoer. Dit is geen onwil van de boeren, dit is het resultaat van een eenzijdige interesse van de consument.”
De WolleSik kiest ervoor om de jonge bokjes zelf groot te brengen tot een leeftijd van ongeveer een jaar. Annemien: „Ze lopen lekker buiten, hebben een stalletje om te schuilen en ze eten natuurlijke voeding. Wil je deze diervriendelijke vorm van landbouw ondersteunen, eet dan bokjesvlees. Hoe meer Nederlanders het vlees waarderen, hoe beter boeren in staat zijn om goed voor hun bokjes te zorgen. “
Wie wil zien hoe de bokjes en alle andere dieren op de boerderij leven, kan gerust een afspraak maken voor een rondleiding.
Contactpersoon en boerin: Annemein de Graaf 06-13527408  www.dewollesik.nl

Het bericht Bij geitenboerderij De WolleSik is het voorjaar begonnen verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!