Bijna 60% van de Nederlanders wil dit jaar op vakantie, 20% aarzelt nog

Dwingeloo – Ondanks de diverse coronabeperkingen wil 59% van de Nederlanders dit jaar op vakantie. Voor 20% van de Nederlanders geldt dat nog niet is besloten of het op reis of toch thuisblijven wordt. Bij het zoeken naar een vakantiebestemming staat de behoefte aan rust en ruimte op nummer 1, gevolgd door een groene, natuurrijke omgeving. Bijna de helft (47%) van de respondenten zoekt op accommodaties met een goede hygiëne en schoonmaak. Het zijn de belangrijkste conclusies van onderzoek door Marketing Drenthe naar de vakantiebehoeften en -voorkeuren van Nederlanders.

Van de mensen die van plan zijn in om in 2021 op vakantie te gaan, heeft de grootste groep plannen voor de zomervakantie: ruim 6 op de 10. Daarvan heeft een minderheid al geboekt (26%) en bij driekwart is er nog slechts sprake van een voornemen.

Rust en ruimte

Astrid Crum, directeur van Marketing Drenthe: “We zien momenteel vooral belangstelling in vakantiewoningen en huisjes op een park. Aanvragen voor de mei- en zomervakantie komen voor deze accommodaties op gang. Ondanks een daling van het aantal bezoekers ten opzichte van een jaar eerder scoorde Drenthe hoger dan het landelijk gemiddelde.” Samen met de andere noordoostelijke provincies – Groningen, Friesland, Gelderland en Overijssel – zag Drenthe de sterkste stijging in overnachtingen tijdens de zomermaanden. “Rust en ruimte worden zeker in deze tijd zeer gewaardeerd. Ook wij zijn natuurlijk benieuwd wat de volgende persconferentie gaat brengen. Het feit dat mensen nog even wachten met een reservering heeft vermoedelijk te maken met onzekerheid over coronamaatregelen. We zien hier in Drenthe in elk geval dat Nederlanders veel behoefte hebben om er echt even uit te zijn.”

Dit onderzoek werd door PanelWizard uitgevoerd onder een representatieve steekproef van 1075 Nederlanders van 16 jaar en ouder. Het veldwerk liep in de periode van 2 maart tot 5 maart 2021.

Bekijk hier de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek

Info: www.marketingdrenthe.nl

Het bericht Bijna 60% van de Nederlanders wil dit jaar op vakantie, 20% aarzelt nog verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!