Slotweekend UCI Worldtour met Ronde van Drenthe

Hoogeveen – De UCI Women’s WorldTour Ronde van Drenthe voor vrouwen staat voor zaterdag 23 oktober op de aangepaste coronakalender. De mannen koersen een dag later. In Drenthe wordt daarmee het wielerseizoen dit jaar afgesloten en de truien verdeeld.

Het goede nieuws kwam voor de organisatie toch nog onverwacht. In eerste instantie had de UCI aangegeven om half april de kalender voor het najaar vrij te geven. Onder druk van vele organisatoren besloot de wereldwielerbond om nu al de kalender naar buiten te brengen. “Ik kan het ook nog bijna niet geloven dat de Ronde van Drenthe doorgaat. We hebben te maken met een oplaaiend coronavirus en ik heb het gevoel dat we het virus nog steeds niet echt onder controle hebben maar uiteraard ben ik heel blij met de slotkoers van het jaar”, reageert voorzitter Femmy van Issum.

Alle wereldtoppers

Alle wereldtoppers rijden de week ervoor nog in China. Op de 19e oktober staat onder meer de Tour of Guangxi voor de UCI Women’s WorldTour op het programma. De wedstrijd in Drenthe valt ook nog eens midden in de herfstvakantie. Van Issum: “Het zou toch mooi zijn als we weer met publiek kunnen koersen en dat de renners en rensters niet in één of andere bubbel hoeven te blijven. Maar dat is allemaal afwachten.”

Het Drentse wielerweekend begint, in tegenstelling met andere jaren, nu op vrijdag met de Drentse Acht van Westerveld. Die zogenaamde 1.2 wedstrijd voor vrouwen is nu verschoven vanwege de reis vanuit China van het halve peloton. De laatste jaren werd de profronde voor de mannen, een 1.1 koers, en de Women’s WorldTour op zaterdag verreden. Op verzoek van overheden en de politie zijn die twee wedstrijden op verschillende dagen gepland. De vrouwen rijden nu op zaterdag en de mannen sluiten het wielerweekend op zondag 24 oktober af. De Drentse hoofdstad Assen is startplaats voor beide wedstrijden.

“We kunnen nu eindelijk los en we zullen stevig aan de bak moeten om het hele circus nu na de zomer te organiseren. Voor ons is dat ook een heel nieuwe ervaring. Natuurlijk hoop ik dat alle vrijwilligers ook deze zomer door willen werken. We hebben met z’n allen naar dit moment uitgezien. Nu maar hopen dat we corona eronder krijgen”, alus Femmy van Issum. Vorig jaar maart was de Ronde van Drenthe het eerste grote evenement in Drenthe dat door corona geschrapt moest worden.

Het bericht Slotweekend UCI Worldtour met Ronde van Drenthe verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!