Première internationaal concert muziekleerlingen Scala

Meppel – Op vrijdag 19 maart om 19.30 uur is de You Tube première van een wel heel bijzonder concert. Te horen en te zien zijn leerlingen van de muziekscholen van drie Europese steden. Ze trakteren op muziek van Mozart tot Metallica.

Het concert is een initiatief van Gerrit Jan Rutgers van Scala Centrum voor de Kunsten in Hoogeveen en de directeuren van de muziekscholen in partnergemeente Martin in Slowakije en diens partnergemeente Jičin in Tsjechië. De You Tube link naar het concert is te vinden op de website http://ontdekscala.nl.

Gerrit Jan Rutgers: ‘Corona plaatst ons voor nieuwe uitdagingen en brengt ons ook op mooie  ideeën, zoals deze digitale muzikale ontmoeting in het kader van culturele samenwerking. Overal krijgen de leerlingen in verband met de coronamaatregelen op dit moment digitaal les. Veel van de opnames van dit concert zijn dan ook thuis gemaakt. Van elke muziekschool zijn zo’n acht leerlingen te horen, zowel hele jonge kinderen als volwassenen. Samen brengen ze een breed repertoire, er komt klassieke muziek en pop en rock voorbij. Iedereen die het leuk vindt kan meekijken. In de drie steden gaat de You Tube link vrijdagavond op hetzelfde moment in de lucht zodat we er een echte première van maken.’

Het bericht Première internationaal concert muziekleerlingen Scala verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!