Drentse literatuurclubs lezen volgend seizoen weer mooie boeken

Meppel – De boekencommissie van de Stichting Literatuurclubs Drenthe (SLD) is eruit: Uit bijna 100 beoordeelde boeken heeft de commissie er vier gekozen die in seizoen 2021-2022 op het programma van de 230 aangesloten literatuurclubs staan.

Het seizoen gaat in oktober van start met Hamnet van Maggie O’Farrell. Over het korte leven van Shakespeare’s zoon Hamnet, die in 1596 op 11-jarige leeftijd stierf. In november staat Koos van Zomeren met Omstandigheden op het programma: een gepensioneerde boekhandelaar die terugkijkt op zijn leven. We beginnen 2022 met Het leven speelt met mij van de Israëlische schrijver David Grossman. Over drie vrouwen die na een halve eeuw ruzie en onbegrip een drastisch besluit nemen. En ten slotte, in maart 2022, het heel bijzondere boek van Gerda Blees, Wij zijn licht. Dit boek, over een woongroep die besloot om niet meer te eten, staat op de nominatie voor de Libris Literatuurprijs 2021. En de Nederlandse boekhandelsprijs 2021 sleepte de schrijfster inmiddels al in de wacht.

Shortlist

De boekencommissie van de SLD bestaat uit zo’n 20 mensen. Niet alleen uit Drenthe, maar ook uit Groningen en Overijssel, waar ook literatuurclubs zijn aangesloten bij de SLD. Het kostte de commissie moeite om tot de eindkeuze te komen vanwege het mooie aanbod. Op de shortlist stonden onder andere ook: Simone Atangana Bekono met Confrontaties, Marieke Lucas Rijneveld met Mijn lieve gunsteling (beide genomineerd voor de Libris Literatuurprijs) en Anjet Daanje met De herinnerde soldaat.

Bij alle vier boeken laat de SLD een leeswijzer maken. Op drie plekken in Drenthe en ook in Haren en Deventer worden lezingen gehouden over de boeken. In dit corona-seizoen vonden de lezingen digitaal plaats. Ten slotte gaan de 1700 leden, verdeeld over 230 literatuurgroepen, in eigen huiskamer over de boeken in discussie. Als nieuwe leden zich vóór 15 mei aanmelden, kunnen ze mee profiteren van dit mooie boekenpakket.

Zie http://www.literatuurclubsdrenthe.nl.

Het bericht Drentse literatuurclubs lezen volgend seizoen weer mooie boeken verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!