Bij het Drenthe College kun je online proefstuderen

Meppel – Wie op zoek is naar een mbo-opleiding en deze graag wil ervaren, kan in de week van 22 t/m 25 maart online proefstuderen bij Drenthe College. Docenten en studenten van de school voor middelbaar beroepsonderwijs staan voor de studenten in spe klaar en gaan graag met ze in gesprek. Het online proefstuderen bestaat uit een deel voorlichting en een deel praktijk/workshop.

Een mbo-opleiding kiezen is een hele stap. Door de coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om onze DC-locaties in Assen, Emmen of Meppel te bezoeken. Ter vervanging is gekozen voor online proefstuderen. Online proefstuderen is speciaal bedoeld voor vmbo-leerlingen, havisten die geïnteresseerd zijn in een mbo-opleiding, mbo-studenten die willen doorstromen of geïnteresseerden in volwassenonderwijs. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met een link naar een online les in Microsoft Teams.

Nieuwe mbo-opleidingen

Vanaf september 2021 gaan er drie nieuwe mbo-opleidingen bij Drenthe College van start. De opleiding Leidinggevende Keuken (niveau 4) is een horeca-opleiding voor studenten met een passie voor het koksvak en leidinggeven. Pedagogisch Medewerker Onderwijs, Opvang en Sport (niveau 4) in Assen is een uitdagende brede opleiding waarbij kinderopvang wordt gecombineerd met sport en bewegen. Perfect bijvoorbeeld voor het werken bij een IKC. De opleiding Beveiliger (niveau 3) in Assen is een nieuwe opleiding waarbij je onder andere leert om beveiligers aan te sturen.

De Keuzegids mbo 2021 is in januari verschenen. Onze horeca-opleidingen Kok en Zelfstandig Werkend Kok zijn verkozen tot Beste opleiding van Nederland en Topopleiding. Ook onze opleiding Chauffeur Wegvervoer is voor het vijfde jaar op rij de Beste opleiding van Nederland en de kappersopleidingen mogen zich voor de derde keer Beste opleiding van Nederland noemen.

Meer informatie

Op drenthecollege.nl/studiekeuze is een webpagina ingericht om studiekiezers te helpen bij hun opleidingskeuze. Belangstellenden kunnen in gesprek gaan met studenten, ervaringsverhalen lezen of video’s van onder andere de DC-locaties bekijken.

Aanmelden is tot en met donderdag 18 maart mogelijk via drenthecollege.nl/openhuis.

 

Het bericht Bij het Drenthe College kun je online proefstuderen verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!