Kamerlid Stieneke van der Graaf laat zich inspireren in Meppel

Meppel – Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf bracht vrijdag onder meer een bezoek aan de gemeente Meppel. De noordelijke kandidaat op een verkiesbare 6e plaats op de lijst voor de ChristenUnie, ging afgelopen vrijdag op regiotour door Drenthe.

Op vrijdagmorgen stond een bezoek aan Meppel op de agenda. Stieneke ging in gesprek met burgemeester Richard Korteland. In het gesprek kwamen de volgende onderwerpen aan de orde: Regio Zwolle de 4e economische topregio van Nederland en de regio-deal, de verruiming van de sluis bij Kornwerderzand voor goede bereikbaarheid van de Meppeler haven, de bouw van het eerste gasloze ziekenhuis in Nederland dat in Meppel komt en over de zorgtafel in de provincie Drenthe.

Geboren Zwartsluis

Stieneke heeft door dit gesprek veel kennis vanuit onze regio mee naar Den Haag kunnen nemen. Overigens is ze geen onbekende in Meppel. Ze is geboren en opgegroeid in Zwartsluis en heeft haar lagere schoolperiode en een deel van haar middelbare schooltijd in Meppel doorgebracht. Ze woont nu in Groningen.

Vervolgens heeft Stieneke samen met de fractie van de ChristenUnie Meppel een bezoek gebracht aan bhome@work aan de Zomerdijk. Een inspirerende werkplek voor zzp’ers, starts ups en kleine groeiende bedrijven. Een plaats waar men elkaar weet te vinden en elkaar beïnvloedt met creatieve ideeën. Tijdens het bezoek aan SMP-media werd uitgebreid gesproken over de wijze waarop “De geweldige wijk” via social media in Meppel breed op de kaart werd gezet en wat het doel is van deze app.

Tot slot werd er nog een bezoek gebracht aan de nieuwbouwlocatie van Isala. Stieneke was onder de indruk van wat er wordt gerealiseerd en komt graag het nieuwe gebouw eens bezoeken.

Het bericht Kamerlid Stieneke van der Graaf laat zich inspireren in Meppel verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!