Samen aan de slag voor een gezonder Meppel

Meppel – Om mee te kunnen doen aan onze samenleving is gezondheid heel belangrijk. Door de corona pandemie is nog duidelijker geworden hoe belangrijk gezond zijn is. Samen met iedereen die betrokken of geïnteresseerd zijn willen we graag een extra stap zetten naar een gezonder Meppel door het organiseren van een themabijeenkomst op 23 maart vanaf 19.30 uur.

Waar denken mensen bij gezondheid? Wanneer ben je eigenlijk gezond? En hoe kunnen we gezamenlijk inwoners van Meppel daarbij helpen? Daarover gaat de gemeente graag met de inwoners in gesprek aan de hand van drie thema’s: :

  1. Roken: Roken is niet gezond, maar wat nou wanneer je zelf of bijv. je cliënt dit al jaren doet?
  2. Problematisch alcohol gebruik: 2 glazen alcohol per middag en/of avond, maakt dat echt zo’n groot verschil op je gezondheid? Hoe maak je dit bespreekbaar?
  3. Overgewicht: ‘Gezonde voeding’ is belangrijk, maar wat is gezonde voeding?

Lokaal Preventie Akkoord

‘In Meppel wordt al veel gedaan op het gebied van preventie en gezondheid. Wij zijn daarom op zoek naar acties en samenwerkingen die realiseerbaar zijn en van meerwaarde in deze bijzondere tijd. Tijdens deze avond gaan we in 3 subgroepen uiteen, om per thema in gesprek te gaan over het doel, maar ook over hoe we dat kunnen bereiken. De uitkomsten vormen de basis voor het ‘Lokaal Preventie Akkoord’.’

Aanmelden kan via het opgaveformulier kan worden aangegeven over welk thema mensen willen meepraten. Wie niet aanwezig kan zijn, maar wel wil meepraten/-denken, kan dat ook laten weten via het formulier.

De gemeente organiseert de avond in samenwerking met GGD Drenthe, JOGG Meppel, Verslavingszorg Noord Nederland, Pharos.

Het bericht Samen aan de slag voor een gezonder Meppel verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!