Meppel krijgt corona-vaccinatielocatie in april

Meppel – Vanaf de tweede helft van april gaat GGD Drenthe vaccineren in Meppel, aan de Eekhorstweg 16. De gemeentewerf van Meppel wordt hiermee een belangrijke plek in de strijd tegen het coronavirus. De vaccinatielocatie is mede gekozen op basis van de centrale ligging. Ook inwoners van buiten de provinciegrens kunnen er terecht. Burgemeester Richard Korteland is er blij mee.

“Ik ben blij om te melden dat er op korte termijn in Meppel gevaccineerd kan worden. Dit betekent dat mensen die wonen in én om Meppel dichtbij huis gevaccineerd kunnen worden. Ik ben trots op het feit dat Meppel op deze manier kan bijdragen aan het terugdringen van het coronavirus.”

Directeur publieke gezondheid Hans Kox: “We zijn heel blij dat we deze locatie samen met de gemeente Meppel geschikt kunnen maken voor de vaccinatiecampagne. Hiermee ontstaat er een evenwichtige verdeling in Drenthe”. Er is voor gekozen geen combinatie te maken met het testen. Deze locatie is puur voor vaccineren, de teststraat aan de Eekhorstweg blijft open.

Vaccineren

Vaccinatie speelt een sleutelrol in het onder controle krijgen van het coronavirus. Hoe meer mensen in Drenthe zich laten vaccineren, hoe beter we kunnen voorkomen dat het virus zich verder verspreidt. De veiligheid van de vaccins staat bovenaan. Elk vaccin dat wordt goedgekeurd, is op tienduizenden mensen getest. Voor de coronavaccins gelden dezelfde strenge eisen als voor andere vaccins.

Meer informatie via http://www.coronavaccinatie.nl of http://www.drenthevaccineert.nl

Het bericht Meppel krijgt corona-vaccinatielocatie in april verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!