Voor of tegen testbewijssamenleving? De overheid wil het weten

Meppel – Het kabinet is een consultatieronde gestart om op grote schaal testbewijzen te kunnen gaan inzetten bij het heropenen van de samenleving. Op deze manier kunnen verschillende evenementen en activiteiten eerder veilig georganiseerd worden, is de achterliggende gedachte.

Het voorstel om de Wet publieke gezondheid (Wpg) in deze zin aan te passen ‘is erop gericht testbewijzen in te zetten voor toegang tot sport- en jeugdactiviteiten, culturele instellingen, evenementen, restaurants en overige horeca,’ aldus een overheidsbericht. Daarnaast kan het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs via een algemene maatregel van bestuur worden aangewezen om via testbewijzen meer fysiek onderwijs te kunnen geven.

De uiteindelijke inzet van testbewijzen zal afhangen van ‘de actuele omstandigheden zoals de epidemiologische situatie, geldende maatregelen ter bestrijding van de epidemie, praktische uitvoerbaarheid en de beschikbaarheid van testen en testlocaties’. Tot en met maandag 15 maart kan iedereen die dat wil de conceptwet hier lezen en becommentariëren. Ook vraagt het kabinet diverse instanties zoals de Autoriteit Persoonsgegevens en het College voor de Rechten van de Mens om advies. Daarna gaat het voorstel naar de Tweede en Eerste Kamer voordat de wet in werking kan treden.

Het bericht Voor of tegen testbewijssamenleving? De overheid wil het weten verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!