Interstage bouwt Openluchttheater Tolhekke

Meppel/Steenwijk – Rabo Theater De Meenthe heeft het voornemen om deze zomer een Openluchttheater te openen. Stichting Zwembad Tolhekke en InterStage B.V. uit Meppel worden hiervoor partners van Rabo Theater De Meenthe. Samen willen zij in juni Zwembad Tolhekke in de Basse omtoveren tot een heus Openluchttheater. “Van Binnen naar Buiten” is de titel van het plan dat het theater schreef met daarin het antwoord op hoe zij denkt op korte termijn open te kunnen.

17 Juni is de streefdatum waarop het Openluchttheater Tolhekke haar deuren hoopt te kunnen openen. In 4 weken tijd zullen daar dan tussen de 12 en 20 voorstellingen te zien zijn. Alle voorstellingen worden gespeeld voor een zittend publiek en afhankelijk van de dan geldende regels van de veiligheidsregio kunnen er 500 tot maximaal 800 bezoekers terecht. Alle bezoekers zitten in de openlucht!

Uitwijkmogelijkheid

Rabo Theater De Meenthe ziet de uitwijkmogelijkheid naar buiten, om weer podiumkunsten te presenteren, niet als een eenmalige stunt maar hoopt jaarlijks in Zwembad Tolhekke een zomertheater te kunnen realiseren. Het zwembad in de Basse heeft alle elementen voor een perfecte buitenlocatie in zich.

Naast Stichting Zwembad Tolhekke heeft De Meenthe InterStage B.V. uit Meppel aan zich verbonden. InterStage is de laatste jaren als bedrijf uitgegroeid tot zeer toonaangevend in de festival en concert wereld. Zij bouwen een overdekt podium dat nagenoeg identiek is aan de bühne van het theater in Steenwijk.

De komende weken zal Rabo Theater De Meenthe stapsgewijs de programmering bekendmaken. Deze zal deels bestaan uit voorstellingen die al gepland stonden in het theater. Zeker is dat er zowel landelijk als regionaal grote belangstelling is voor het Openluchttheater en dat er een fantastisch programma zal staan.

Het bericht Interstage bouwt Openluchttheater Tolhekke verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!