CDA wil dat buitensporten boven de 27 mogelijk wordt

Hardenberg – Kandidaat Kamerlid Piet-Cees van der Wel (Nummer 35 CDA) roept het kabinet op het buiten sporten boven de 27 weer toe te staan. In een video met Minister van Defensie Ank Bijleveld, maar ook CDA-coryfeeën Sabine Uitslag, Eddy van Hijum, Maurits von Martels en Roy de Witte roept van der Wel hier op een ludieke manier toe op.

“Het is niet zo dat je vanaf je 27ste bevattelijker bent voor het coronavirus. Of er extra ziek door wordt. In de meest recente adviezen door het Outbreak Management Team is niets terug te vinden over buiten sporten. Het is écht een politieke keuze. Laat het kabinet dan ook de politieke keuze maken om het weer toe te staan. Sport kan een oplossing zijn om niet alleen jongeren, maar ook ouderen uit een isolement te halen. Ook is het zo dat deze maatregel zorgt voor een ruwe scheiding op sportvelden. We moeten mensen niet zonder reden buitenspel zetten”, aldus van der Wel. Van der Wel voert een voorkeurscampagne om in de Tweede Kamer te komen. Hij denkt aan 20.000 stemmen ruim voldoende stemmen te hebben om gekozen te worden.

Video via https://youtu.be/DuK2mFopusU

 

Het bericht CDA wil dat buitensporten boven de 27 mogelijk wordt verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!