Meppel maakt extra ruimte voor gesubsidieerde activiteiten in 2021

Meppel – Instellingen en organisaties die subsidie hebben aangevraagd voor 2021 kunnen rekenen op steun van de gemeente Meppel. Alle aanvragen die aan de voorwaarden voldoen worden toegekend. Ook als activiteiten niet of maar gedeeltelijk doorgaan vanwege de coronamaatregelen. B&W geven bovendien de ruimte om de ontvangen subsidiegelden flexibel in te zetten.

Hiermee krijgen subsidiepartijen meer ruimte om te anticiperen op de onzekere omstandigheden als gevolg van de coronacrisis. Burgemeester Richard Korteland: “Veel activiteiten in onze gemeente kunnen helaas niet doorgaan. Of alleen in aangepaste vorm. Sommige organisaties hebben het financieel zwaar, anderen zien juist veel nieuwe vraagstukken op zich afkomen. De verschillen zijn groot. Met dit besluit steken we de helpende hand uit; we bieden ruimte én flexibiliteit. Zo proberen we met elkaar deze crisis door te komen.”

Overleven en anticiperen

Wethouder Jaap van der Haar legt uit hoe het werkt. “Een subsidieaanvraag wordt net als altijd getoetst aan voorwaarden. Voldoet de aanvraag, dan kennen we de subsidie toe. In 2021 geven we organisaties de vrijheid om het geld anders te besteden als de coronasituatie daarom vraagt. Bijvoorbeeld om te overleven of te anticiperen op actuele ontwikkelingen. Daarbij hoeft men zich achteraf niet te verantwoorden. Zo beperken we de administratieve handelingen voor de organisaties tot het minimum.”

Kracht van de samenleving

Volgens wethouder Henk ten Hulscher past deze aanpak bij de Meppeler situatie. “In Meppel vertrouwen we op de kracht van de samenleving. Er zijn het afgelopen jaar talloze initiatieven ontstaan om elkaar door de crisis te helpen. Als gemeente willen we dat zoveel mogelijk ondersteunen, bijvoorbeeld met onze Taskforce Corona. Het besluit om op deze manier met de subsidiegelden om te gaan, past daarbij. Daarmee spreken we als college het vertrouwen uit naar onze subsidiepartners.”

“Het maakt niet uit wie, of wat de subsidie heeft aangevraagd, daarin maken we geen onderscheid. Ons besluit geldt voor alle vrijwilligers en organisaties in onder andere de sport, cultuur, evenementen, welzijn, zorg, buurt en wijkinitiatieven. We vertrouwen erop dat de organisaties die subsidiegeld ontvangen, er goede dingen mee doen”, aldus wethouder Robin van Ulzen.
Partijen die vragen hebben over de mogelijkheden met de subsidies in 2021 kunnen zich melden bij de eigen accounthouder of de projectleider subsidies via postbus@meppel.nl of 14 0522

Het bericht Meppel maakt extra ruimte voor gesubsidieerde activiteiten in 2021 verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!