Actuele ‘Corona de Musical’ maakt eindmusical groep 8 mogelijk

Meppel – Voor basisscholen die in deze onzekere tijd hun keuze nog moeten maken voor de eindmusical, is er een goede oplossing: We zijn er bijna! – Corona de Musical 2021. Dit grappige vervolg op musicalhit Corona de Musical 2020 is zeer actueel, makkelijk in te studeren in kleine groepjes en iedereen kan meedoen, live of via video. Vorig jaar werd deze musical al her en der opgevoerd, onder meer bij de Johan Frisoschool in koekange.

In We zijn er bijna! kijkt groep 8 op hun eigen YouTube kanaal terug op het afgelopen rare schooljaar: lockdown hobby’s, Rappende Rutte, oer-Hollandse ijspret, online les met slechte WiFi, TikTok Toppers, #hartvoordezorg, de puppy pandemie, vloggende Vampke #doetweermee, Maxima en Willem kamperen in eigen land (mét Griekse yoghurt), Co Fit in beweging, voetballen zonder publiek, meer aandacht voor de natuur en natuurlijk het vaccin! En hoe lang tikt die avondklok nog door? Uiteraard wordt ook dit kidskanaal gesponsord (met nieuwe reclames voor mondkapjes waarbij je bril níet beslaat, en vakantie-behang voor gestreste thuiswerkers). Dit en nog veel meer leidt tot een hoopvol en vrolijk slot.

Vol herkenning

Hilarische & ontroerende scènes (of filmpjes) vol humor en herkenning. Met swingende liedjes op herkenbare hits. Deze groep 8 weet dat niets vanzelfsprekend is, en is helemaal klaar voor de toekomst! De musical OF eindfilm ‘We zijn er bijna!’ is een ‘must’ voor kinderen, leraren en ouders om deze (school)periode op een luchtige en positieve manier af te sluiten!

“Onze inspiratie voor We zijn er bijna! komt natuurlijk voort uit alle bizarre gebeurtenissen rondom de pandemie,” vertelt Francoise Hagen, leerkracht groep 8, theaterdocent en mede-schrijfster van het inmiddels vernieuwde stuk. “We dachten vorig jaar dat het onderwerp uniek was voor 2020. Helaas duurt de coronaperiode langer en is er bij kinderen behoefte aan een luchtige kijk op de gebeurtenissen. Daarom konden we niet anders dan een vervolg schrijven. Gelukkig met een nog positiever slot omdat we er vanuit gaan dat – op het moment van opvoeren begin zomer – het echt de goede kant op zal gaan. We zijn er bijna…!”

Scenes worden in vaste kleine groepjes gespeeld en kunnen allemaal of gedeeltelijk vooraf opgenomen worden. Het is een flexibel stuk, als de situatie het nodig maakt kan het makkelijk ingekort worden. In een uitgebreide handleiding worden tips gegeven voor het spelen en kijken op een verantwoorde manier. Kortom, deze eindmusical of eindfilm is geheel ‘coronaproof’ en dus wél mogelijk!

Goed doel

We zijn ontzettend blij dat we vorig jaar een deel van de opbrengst konden schenken aan Stichting Jarige Job. Ook dit jaar gaat een deel van de opbrengst naar deze Stichting. Nederland kent meer dan 80.000 kinderen die geen verjaardag kunnen vieren, omdat het geld op is. Door Corona neemt dit aantal in rap tempo toe. Stichting Jarige Job geeft deze kinderen een verjaardags-box, met daarin alles wat nodig is voor een echte verjaardag.

Het bericht Actuele ‘Corona de Musical’ maakt eindmusical groep 8 mogelijk verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!