Tijdelijk 25 extra coronabanen bij Noorderboog

Meppel – Om de zorg tijdelijk te ontlasten maakt de overheid met de subsidieregeling Coronabanen in de Zorg bijna 3500 fulltime coronabanen mogelijk. Ook bij Noorderboog heeft corona veel van iedereen gevraagd. Daarom heeft Noorderboog deze mogelijkheid, om zorgmedewerkers tijdelijk te ondersteunen, met beide handen aangegrepen.

Vanaf nu zet Noorderboog ongeveer 25 medewerkers extra in, die tijdelijk ondersteuning bieden aan de zorg en extra aandacht geven aan de cliënten. Zij worden tot 1 juli 2021 extra ingezet naast de bestaande diensten. De extra banen zijn gesubsidieerde banen, waar geen, of beperkte zorgscholing voor nodig is. Noorderboog zet de extra medewerkers in als gastvrouw/-heer, ondersteuner zorgmedewerker en welzijn assistent. Hun werkzaamheden bestaan onder andere uit: bezoek ontvangen, de huiskamer op orde houden, koffie of thee verzorgen, een praatje maken of een spelletje doen met de cliënt.

Win-win situatie

Niet alle 25 medewerkers hebben een zorgachtergrond. Dat is niet erg, want het mes snijdt aan twee kanten. Enerzijds is dit voor Noorderboog een mooie manier om tijdelijk extra personeel in te zetten. Anderzijds krijgen deze medewerkers de kans om te ontdekken of een baan in de zorg iets voor hen is en of zij zich hierin verder willen ontwikkelen. Dit is dan weer een mooie manier om de tekorten in de zorg aan te pakken.

Het bericht Tijdelijk 25 extra coronabanen bij Noorderboog verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!