Interview met Pauline Broekema online te bekijken

Meppel – Journalist Joep van Ruiten interviewt op woensdag 10 maart om 19.00 uur schrijfster Pauline Broekema over haar veelgeprezen boek Tekenares van Montparnasse. Dit online evenement is gratis bij te wonen. Ook is er gelegenheid om zelf vragen aan de schrijfster stellen. De bibliotheken in Drenthe bieden deze lezing aan. Broekema werkte in de jaren zeventig voor de Meppeler Courant, wat het begin was van een lange carrière.

Pauline Broekema, ook bekend als journalist en voormalig NOS-redacteur en verslaggever, onderzocht voor dit boek het leven van de Duits-Joodse kunstenares Edith Auerbach (1899-1994). Wie is deze getalenteerde, dwarse en dappere vrouw van wie zelfs geen overlijdensdatum bekend was? Broekema schildert haar bewogen bestaan en de beroemde kringen waarin ze verkeerde, met nadruk op haar verblijf in Parijs in de jaren dertig en haar ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Eerder verschenen van Broekema onder meer de familiekroniek  Het Boschhuis, het uiterste der zee en Benjamin.

Joep van Ruiten is cultuurjournalist van het Dagblad van het Noorden. De lezing is woensdag 10 maart vanaf 19.00 u te volgen via het Youtube kanaal van Biblionet Drenthe. Meer informatie is te vinden op de website van de lokale bibliotheek. Vragen aan de schrijfster kunnen tijdens het evenement via de chatfunctie van YouTube worden gesteld.

Het bericht Interview met Pauline Broekema online te bekijken verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!