Weidevogelvrijwilligers gezocht voor de regio Meppel/Ruinerwold

Meppel/Ruinerwold – De kievit, de scholekster, de grutto, de tureluur en de wulp: Drenthe kent verschillende weidevogels. Maar hun toekomst ziet er niet rooskleurig uit, er zijn steeds minder vogels op de Drentse weiden en akkers te vinden.

Om deze zorgelijke ontwikkeling een halt toe te roepen, zetten honderden vrijwilligers zich jaarlijks in voor de bescherming en monitoring van de boerenlandvogels in onze provincie. Landschapsbeheer Drenthe is op zoek naar versterking in de vorm van nieuwe weidevogelvrijwilligers.

Help de weidevogels.


Binnen Drenthe zijn verschillende werkgroepen actief in het beschermen van de weide- en akkervogels. Deze vrijwilligers gaan in groepen op zoek naar nesten in het veld en proberen deze te beschermen. Dit alles gebeurt in nauwe samenwerking met de boeren die er zoveel mogelijk aan doen om de weidevogels op hun percelen te behouden.  De samenwerking tussen vrijwilligers, boeren en loonwerkers is een essentieel onderdeel in het beschermingswerk. Samen willen we de weidevogels die er nog zijn, behouden voor de omgeving en voor de toekomst!

Wat zijn de taken

Met elkaar het veld in, observeren, markeren en invoeren van nesten zijn belangrijke taken die worden uitgevoerd door vrijwilligers. Door een deels vergrijzend bestand aan vrijwilligers, zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers die deze prachtige vogels willen beschermen.
Wie wil meehelpen de weidevogels te beschermen, kan contact opnemen met Erwin Bruulsema (e.bruulsema@lbdrenthe.nl), provinciaal coördinator weidevogels voor Drenthe vanuit Landschapsbeheer Drenthe. Hij koppelt de vrijwilliger aan de vrijwillige weidevogelgroep Ruinerwold.  Zij zullen de mensen in de praktijk de fijne kneepjes van het ‘weidevogelbescherming-vak’ bijbrengen.

‘Bent u gevorderd weidevogelvrijwilliger, dan weet u wat u te doen staat en wordt samen met de groep of Landschapsbeheer Drenthe gekeken naar wat u kunt doen voor de weidevogels.’

Het bericht Weidevogelvrijwilligers gezocht voor de regio Meppel/Ruinerwold verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!