Drenthe doet mee aan EO-actie ‘Nederland plant bomen’

Assen – De provincie Drenthe omarmt EO-actie ‘Nederland plant bomen’ een duurzaamheidsinitiatief van EO, Staatsbosbeheer, Stichting Nationale Boomfeestdag en Buitenfonds. Met de actie ‘Nederland plant bomen’ daagt de EO iedereen in Nederland uit om hun provincie groener te maken. Dat kan heel eenvoudig door voor €7,50 een boom te kopen via http://nederlandplantbomen.nl.

Van alle ingezamelde bomen wordt in elke provincie nieuw bos gepland. Bossen zorgen voor o.a. schone lucht, beschutting voor dieren én een fijne plek voor mensen om – juist in deze tijd – van de natuur te genieten. Henk Jumelet, gedeputeerde provincie Drenthe: “Wij willen zorgen dat we de Drentse bossen met zijn verschillende functies goed doorgeven aan de toekomstige generaties. Zodat ook zij kunnen beschikken over waardevolle en sterke bossen. Het komende jaar werken we samen met partners aan de kwaliteit en uitbreiding van de Drentse bossen. Deze mooie actie van de EO sluit hier heel goed bij aan. Zo kan iedereen een ‘boompje’ bijdragen.”

Het kopen van een boom via de website nederlandplantbomen.nl kost slechts 1 minuut en heeft een groot effect. Samen wordt er gewerkt aan een gezonde leefomgeving én een beter klimaat. Voor mensen zelf, hun omgeving en voor de toekomst. Om de actie nog eenvoudiger te maken, is het ook mogelijk om de QR-code te scannen en daarmee via Tikkie direct een boom te kopen.

Persoonlijke verhalen op tv

De actie wordt in maart afgesloten met twee tv-programma’s. Op NPO 1 trekt EO-presentator Bert van Leeuwen op met boswachters uit verschillende provincies om meer te weten te komen over bos. Ook laat Bert zien hoe mooi en bijzonder bos voor mensen kan zijn aan de hand van persoonlijke verhalen. Op NPO Zapp gaan EO-presentatoren Anne-Mar Zwart, Rachel Rosier en Elbert Smelt aan de hand van ingezamelde ideeën van kinderen het ideale Zapp Your Planet-bos creëren. Met de Zapp Your Planet-actie worden kinderen opgeroepen om geld in te zamelen door in actie te komen, waardoor er uiteindelijk nog meer bomen gepland kunnen worden.

‘Nederland plant bomen’ is vanaf 8 maart dagelijks te zien om 16.50 uur bij de EO op NPO 1.
‘Zapp Your Planet’ is vanaf 6 maart wekelijks te zien rond 10.00 uur bij de EO op NPO Zapp. 

Partners

‘Nederland plant bomen’ is een initiatief van de EO, in samenwerking met Staatsbosbeheer, Stichting Nationale Boomfeestdag en Buitenfonds. De EO wil met de campagne Nederland in beweging brengen om op een verantwoorde manier met de natuur om te gaan. Staatsbosbeheer zorgt ervoor dat in elke provincie terreinen beschikbaar komen om nieuwe bossen aan te leggen en plant de bomen. Met Stichting Nationale Boomfeestdag wordt samengewerkt om vooral kinderen te stimuleren om met de klas of met ouders, oma’s en opa’s bomen te gaan kopen om ze te (laten) planten in de bossen van Staatsbosbeheer. Buitenfonds zal de donaties ontvangen en het geld overmaken aan Staatsbosbeheer na afloop en zal zorgen voor verantwoording van de plantwerkzaamheden.

Het bericht Drenthe doet mee aan EO-actie ‘Nederland plant bomen’ verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!